egy napnyi álom

2018.08.14. 14:00

Hét rászoruló család tölthetett egy napot a Balatonnál

Tizennégy gyermek és tizenöt felnőtt, s mindannyian először voltak a Balatonnál. Valamennyien a VII. kerületi Családok Átmeneti Otthonából érkeztek Balatonmáriafürdőre, hogy belekóstolhassanak egy kicsit abba, milyen is nyaralni.

Turbéki Bernadett

Kedd. Mindenkinek ugyanazt jelenti: egy hétköznap munkával. Hét családnak viszont „A” keddet jelentette, ők ugyanis ajándékba kapták ezt az aktív pihenéssel megtöltött napot Bajkai István országgyűlési képviselőtől.

– 2014-ben önkormányzati képviselő lettem, azóta hagyományteremtő céllal támogatom az intézményt. Magam is szegény családból származom. Még nem felejtettem el, milyen, amikor hó végén nem jut élelmiszerre – mondta Bajkai István, aki önköltségén, erdélyi kirándulással, karácsonyi ajándékokkal és még disznótorossal is támogatta már a VII. kerületi átmeneti otthont, ahol jelenleg hét család vár arra, hogy rendeződjön az élete, és tovább állhasson.

 

– Sajnos nagyon nehéz Budapesten romaként, gyerekekkel albérletet találni, ezért egyetlen megoldás a szociális bérlakás. Intézményünkben másfél év alatt igyekszünk úgy szocializálni a családokat, hogy később is megállják a helyüket. Munkára ösztönözzük őket és arra, hogy legyen félretett pénzük – mondta Tóth Éva intézményvezető, aki szintén elkísérte a családokat a balatoni strandolásra.

– Harminc éves vagyok, és most látom először a Balatont. Túl vagyok egy súlyos betegségen, egyelőre csak a feleségem dolgozik, de hamarosan lesz egy bérlakásunk – mondta Varga Levente, akinek már komoly tervei voltak a keddel kapcsolatosan. – Meghívásunk van egy étterembe ebédelni, és hoztunk egy kis költőpénzt is. Lángost és jégkrémet mindenképpen enni fogunk – tette hozzá, miközben kislányaival éppen a hullámzó Balaton vizébe merészkedtek.

– Már kinéztem a Balatont, és nem ijedek meg a hideg víztől – mondta a négyéves Maja, miközben a többiek egy aszfaltrajz-versenyen vettek részt. Olyan nyári képeket rajzoltak, amin feltüntethették álmaikat, amelyből most valóra vált az egy nap a Balatonnál című.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában