Kaposvár

2017.08.30. 20:00

Fülöp Péter marad a Csiky Gergely Színház vezetője

Meghosszabbította Fülöp Péter ügyvezetői igazgatói megbízását a Csiky Gergely Színház élén a kaposvári közgyűlés a szerdai rendkívüli ülésén.

K. G.

Fülöp Péter tavaly szeptember óta irányítja a teátrumot, hogy a színház épületének felújítása idején az átmeneti időszakban gazdasági szakemberként a beruházást is menedzselni tudja. Őt magát is meghallgatta a képviselő-testület. Elmondta, hogy Bozsik Yvette csak szervezeti értelemben művészeti vezető, jogi értelemben művészeti tanácsadóként vezeti vele egyetértésben a színházat.

Szita Károly polgármester zárszavában hangsúlyozta: miután az építkezés költséges, olyan igazgatót javasol, akinek éppolyan fontos, hogy lekapcsolja maga után a villanyt, mint a színházban folyó művészeti munka. Hozzátette: mihelyst a törvény lehetővé teszi, feltehetően jövőre több évre kiírják majd a pályázatot a színház vezetésére. A közgyűlés Pintér Attila (MSZP) és Kováts Imre (DK) ellenszavazatával, valamint Felder Frigyes (LMP) tartózkodása mellett szavazott bizalmat továbbra is Fülöp Péternek.

Ezen kívül megszavazták, hogy Kaposvár testvérvárosi kapcsolatra lépjen a vietnámi Can Tho nagyvárossal, amelynek 1,2 millió lakosa és három egyeteme van. Szita Károly ennek kapcsán kiemelte: a kaposvári ipar külkapcsolatait is erősíteni szándékoznak ezzel a lépéssel. Példaként a Kométát hozta fel, a kaposvári cég partnerei között ugyanis a vietnámiak és a szingapúriak mára jelentős volument képviselnek, ez pedig új piacokat jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában