farsang

2021.02.08. 15:20

Kerítést festenek, kézművesműhelyt szerveznek a szentesi négyek

Szentesi négyek. Így ismeri Drávaszentes azt az asszonyokból álló miniközösséget, akik igyekeznek fejlődésben tartani a települést. Pavlovics Istvánné, Péntek Ágnes, Radics Ivett, és Somogyi Józsefné ott jártunkkor egy amolyan sátor szerű bódé előtt fogadtak bennünket. Éppen a februári témát, a farsangot rendezték be.

Turbéki Bernadett

Szentesi négyeknek ismeri a Barcshoz tartozó kistelepülés lakossága azt az asszonyokból álló miniközösséget, akik igyekeznek fejlődésben tartani a települést. Pavlovics Istvánné, Péntek Ágnes, Radics Ivett, és Somogyi Józsefné ottjártunkkor éppen a hagyományos köztéri installációt készítették, ezúttal természetesen a farsanghoz kapcsolódva. – Minden hónapban megújul ez a hely, az aktuális eseményekhez, ünnepekhez kapcsolódóan igyekszünk színesíteni ezzel is a település központját – mondta Somogyi Józsefné.

– Három éve kezdtük, s most már megérett a megújulásra. Ígéretet kaptunk rá, hogy jobb helyre kerülnek majd a figurák.

Az asszonyok elmondták: nagyon hiányzik nekik, hogy nem tarthatnak kézműves programokat a helybéli gyerekeknek, s megmutatták, hogy tavaly ilyenkor milyen álarcokat készítettek a gyerekekkel.

– Leginkább újrahasznosított anyagokat használunk a gyerekkel. Arra igyekszünk rávezetni őket, hogy a fantáziájukat használják és mindenhez nyitottan közeledjenek – meséltek a szigorítások előtti tevékenységükről. Azt is elárulták, hogy esetükben a település szépítése nem csak a köztéri kuckó megtöltését jelenti.

– Gyakran végigjárjuk a falut, és felírjuk, hogy mit kell megcsináltatni. Legutóbb így festettük le társadalmi munkában a kultúrház kerítését. Sok helybeliben ott van az igény, hogy segítsen, végül huszonketten jöttünk össze és mázoltuk szépre – mutatták a meg a munkájukat.

– Rettenetesen várjuk már a tavaszt és a korlátozások enyhítését, hogy végre újra szervezhessünk közösségi programokat és ismét bevonhassuk a gyerekeket is – magyarázták, miközben szeretettel rendezgették a farsangi jelmezbe öltöztetett bábuikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában