Műsor

2022.02.25. 09:00

BeDALolták magukat a legjobb produkciók közé

A Dal című tehetségkutató műsorban csap a húrok közé a kaposvári Szabolcsi Bence. A fiatalember jelenleg három együttesben is zenél, ezúttal a Mattset csapatával lépett színpadra, vagyis a kamerák elé. A zenekar az elmúlt hétvégén továbbjutott a tehetségkutató verseny elődöntőjébe.

Turbéki Bernadett

Kaposvári fellépőnek is szurkolhatunk A Dal című műsorban. A 2016-ban alakult Mattset zenekarhoz 2021-ben társult Szabolcsi Bence. A kaposvári fiatalember még a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként ismerkedett meg a zenekart vezető Szakadáti Mátyással, aki Bence tanára volt. Az együttesben játszó tagok valamennyien kötődnek a kőbányai intézményhez. 


– A suliban nem az volt jellemző, hogy a tanár és növendék szerep élesen elkülönülne egymástól, közvetlen, baráti viszony alakult ki közöttünk – emlékezett vissza a diákévekre a gitáros. – Amikor bekerültem a zenekarba, éppen egy állami támogatásból megvalósuló raktárkoncertre készültek, ez volt az első közös projektem velük. Nyáron is tudtunk zenélni, koncerteztünk, bár elég nehéz összeegyeztetni a fellépéseket, mert három formációban kell helytállnom. A Stardusttal a második nagylemezünkön dolgozunk, az Azahriah zenekarral pedig egy tavaszi, húszállomásos turné előtt állunk – sorolta feladatait. 


A Mattset zenekar két éve is jelentkezett már A Dalba, ám akkor nem sikerült a legjobb negyven fellépő közé kerülni. Most viszont negyven pontból harminchetet szereztek, így a legjobb húsz produkció között lépnek fel legközelebb. 


– A következő adásban a szerzemény akusztikus verzióját kell előadnunk – mondta Szabolcsi Bence. – Eddig a gitár kapott nagy hangsúlyt, most a zongoristának adunk lehetőséget. Kakukktojások vagyunk, mert a benevezett dalunk stúdiófelvételéhez képest a válogatón egy sokkal szabadabb, játékosabb zenekari megszólalást szerettünk volna színpadra vinni, improvizáció és vokál került bele. A zenekar legfőbb ismertetőjele, hogy az élő zenére helyezzük a hangsúlyt, és szerencsére pont ezt kérik tőlünk. Bevallom, a versenyben másképp állunk a zenéléshez, mert zsűri értékel, és így magasabb a stresszfaktor – árulta el a Mattset gitárosa, aki úgy látja, kevés platformon mutatkozhat be napjainkban egy olyan zenekar, amely nem a mainstream műfajban dolgozik, vagyis nem a mai pop­trendeket követi. 
 

A zenekar az élő zenére helyezi a hangsúlyt



A Mattset zenekar a „Most vagy soha!” című dalát Szakadáti Mátyás, az együttes frontembere szerezte. A dal az egymásba kapaszkodásról szól. Arról, hogy minden akadályon átküzdhetjük magunkat, ha megtaláljuk az igazi társunkat. Ez a szám is helyet kap az együttes új albumán. A formáció korábban külsős szövegírókkal dolgozott, ám új albumuk az énekes saját szövegeit zenésíti meg. – A dal húsz, nagyon magas színvonalú produkció közé került – mondta Szabolcsi Bence –, nagyon örülnénk annak, ha a döntőbe jutnánk, mert ott már egy szimfonikus zenekarral lépnénk fel, ami nem számít hétköznapi dolognak, új köntösben hallanák a dalunkat – árulta el vágyaikat a fiatalember. 
 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában