Fotók

2022.06.01. 14:00

Árváknak készítenek takarót a somogyi foltvarrók

Szebbnél szebb takarókat készítenek a somogyi foltvarrók, amelyekkel olyan árvákat kívánnak majd megajándékozni, akik a koronavírus-járványban elvesztették szüleiket. A Kaposfolt tagjai ezúttal egy kisfiúnak készítenek takarót.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Varrógép hangjától volt hangos kedden a tüskevári művelődési ház, kisvonat-, traktor- és hajómotívumok is kerültek a takaróra. – Ezeket kétoldalú ragasztófátyollal erősítjük az anyagra, azután levasaljuk, majd összevarrjuk sűrű cikk-cakk öltéssel – mutatta a munkafolyamatokat Mészáros Jánosné, aki a Kaposfolt csoport tagja. Elmondta, két éve alakultak és havi rendszerességgel találkoznak a tüskevári művelődési házban, a varrást pedig otthon is folytatják. – Egyedül nem tudtam volna ilyen takarót összeállítani, de közösen, csapatban sikerült, azt gondolom, hogy a varrással jót teszünk, mindenkinek benne van a szíve-lelke az alkotásunkban – mondta el Mészáros Jánosné. 

Fotók: Lang Róbert

Acélosné Solymár Magdolna szekszárdi foltvarró céhmester egy csoportot hozott létre, amelyhez csaknem kétszázan csatlakoztak, köztük a kaposváriak is. – Ő vetette fel, hogy minden megyében készítsünk havonta egy takarót a Covid-árváknak – mondta el Cser Marianna, a Kaposfolt csoportjának vezetője. – Szívügyünknek tartottuk, hogy részt vegyünk mi is a kezdeményezésben, úgy tudom, április végéig több mint félszáz takaró elkészült országszerte. Hozzátette: tagjaik közül mindenki elkészített egy mintát, és ezeket egy takaróra varrta fel. – Mindegyik takaró megerősített varrással készült, mosható és a használat alatt sem kopik el – tette hozzá Cser Marianna. – Bízunk benne, hogy a gyermekeknek örömet tudunk szerezni. 


 

Kiállítást is terveznek a munkákból

Cser Mariannától tudjuk, hogy szeretnék majd egy kiállításon bemutatni a megyében elkészült takarókat, majd legkésőbb karácsonyi ajándékként átadni az árván maradt gyermekeknek. – Balatonszárszón is készülnek takarók, de a megyében több település is csatlakozott a kezdeményezéshez – emelte ki Cser Marianna. – Minden tagunk fontosnak tartotta, hogy segítsen, és azonnal magáénak érezte a kezdeményezést – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában