Amszterdami lecke

2022.08.13. 07:00

Addig fújta a szaxofonját, hogy ősztől a példaképétől tanulhat

Televíziós műsorokban, koncerteken, országos és nemzetközi versenyeken is bizonyított már, most új szintre lépett további karrierjének megalapozásában a kaposvári Magyari Timót.

Turbéki Bernadett

A fiatal szaxofonost négy év budapesti Bartók-konzervatórium után az amszterdami művészeti egyetem klasszikus szaxofon egyetemi tanára tanítja szeptembertől. – Szaxofonos társaim közül bárkinek megemlítem, hogy felvételt nyertem az amszterdami művészeti egyetemre, ahol a példaképem fog tanítani, azonnal felcsillan a szeme – mesélte Magyari Timót

A fiatalember úgy tervezi, négy év alapképzést végez Amszterdamban, két év mesterképzést pedig Európa hasonlóan neves intézményében töltene szívesen. – Szeretném majd itthon is népszerűsíteni a műfajt, így biztosan visszatérek, szívesen tartanék mesterkurzusokat is – mondta. 

– Üröm az örömben, hogy sajnos nem sikerült ösztöndíjat elnyernem, a költségeim pedig magasak lesznek, de nem adom fel, a szüleim egyelőre támogatnak céljaim elérésében, mondta. – Magam is szívesen vállalnék a második félévtől zenéléssel kapcsolatos munkát, hogy a kinti tanulmányaimat finanszírozhassam – tette hozzá a fiatal tehetség. 

– Magyari Timót a zeneiskolánk „reklámarca” – mondta Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – Egy tanár pályafutása során csupán egy-két hasonló tehetség adatik meg, akinél a szorgalom és a tanár tudása találkozik. Fontos, hogy a pedagógus felismerje a gyerekben a lehetőséget. Kápolnás Attila meglátta benne. Nincs nagyobb reklám egy intézmény számára, mint az a növendék, aki hasonló utat jár be, mint Magyari Timót – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában