Konfettizápor és égig érő lángok

2023.08.12. 16:31

Feltüzelte a Road és az AWS a fonyódi éjszakát

Pénteken a Road és az AWS robbantotta fel a RockBalaton színpadját.

Koszorus Rita

Ez az igazi rock&roll!

Fotó: Kajetán Jácint

Pénteken folytatódott a RockBalaton Fonyódon. Már délután is sokan csápoltak a színpad előtt a Don Gatto, majd az AB/CD koncertjén. Ők melegítették be a közönséget az AWS koncertjére. Amint leszállt a sötét a fonyódi piactér környékére, az ifjú titánok vették birtokba a színpadot. 

Fotó: Kajetán Jácint

Rengetegen voltak kíváncsiak a koncertre, őket az AWS feliratú pólókról is fel lehetett ismerni, de arról is, hogy a színpad előtti „dühöngőben” önfeledten pogózva énekelték a zenekar legismertebb slágereit. 

Rajongókkal. 
Fotó: Kajetán Jácint

A banda új frontembere Stefán Tamás mindent beleadva énekelt a színpadon, a belőle áradó energia egy pillanat alatt magával ragadta még azt is, aki nem rajongó csupán zenei ínyenc. 

A kemény mag.
Fotó: Kajetán Jácint


A srácok lenyomták a Viszlát nyár című ismert slágert, de a Hajnali járat, a szinte vadonatúj Odaát is felcsendült. S mintha ezernyi lámpa fénye világította volna be a fonyódi éjszakát a tragikusan fiatalon elhunyt frontember Siklósi Örs emlékére íródott dal közben, úgy világítottak a vakuk a színpad előtt. 

Volt, aki teljesen elérzékenyült. 
Fotó: Kajetán Jácint


Őket a Road zenekar követte a színpadon, akikre ugyancsak nagyon sokan voltak kíváncsiak. Sokan hosszú utat tettek meg azért, hogy élőben hallgassák a súlyos gitárszólamokról ismert rockereket. Molnár Máté, a zenekar frontembere a koncert elején megosztotta a közönséggel, hogy már-már hazajár a Road Fonyódra, úgyhogy nagy örömmel jöttek ezúttal is. 

Színpadon a Road.
Fotó: Kajetán Jácint

Ráadásul az idei nyáron először léptek fel együtt az általuk felkarolt AWS-sel, ami még különlegesebbé tette az estét, fűzte hozzá. Ezután elképesztő buli következett, amely közben az is heves hajrázásba kezdett, aki korábban nem volt Road rajongó. 

Fotó: Kajetán Jácint

Fantasztikus színpadtechnika tüzelte – szó szerint – a hangulatot, hiszen az ég felé törő lángcsóvák láttán először mi is meghökkentünk, majd heves ugrálással díjaztuk a keményvonalas fanoknak alapműveket, mint a Fojts meg a sötétben, vagy a Nem elég, a Kettő bennem az én, vagy az Egyszer élünk, hogy csak néhány remek nótát említsünk az estét felhevítő Road dalok közül. 

Mindenkit beszippantott a hangulat. 
Fotó: Kajetán Jácint


A kissé csípősre forduló fonyódi éjszakában egy percig sem unatkozhattunk, hiszen sorra kaptuk a fellépőktől a rock slágereket. Habár sötét volt, de félelemre senkinek nem lehetett oka, hiszen a RockBalaton egy igazán családias fesztivál, ahol felnőttek, gyerekek, fiatalok és idősebbek önfeledten szórakoznak. 

Nem lehet elég korán kezdeni. 
Fotó: Kajetán Jácint

Ez tényleg az a hely, ahol jól megférnek egymás mellett a punkok, a metálfejek, a hippik vagy éppen a könnyedebb műfajok hívei. 
A buli persze nem ért véget a pénteki bulival, hiszen szombaton igazi nagyágyúkat sorakoztatnak fel a RockBalaton szervezői. A Terra Nulliust az Aurora, majd az Ossian és a Depresszió koncertje követi. 

Vasárnap fesztivál utolsó napján pedig a No Respect kezdi a koncertek sorát, őket a Moby Dick követi, majd a Kárpátia lép színpadra, a kilencedik RockBalatont pedig a Pokolgép zárja. 

Nézd meg fotókon és videón az AB/CD koncertjét!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában