Szavazás

2023.11.23. 15:01

Fila Balázs is esélyes a Kaszás Attila-díjra

Az internetezők még hét napig szavazhatnak kedvenceikre, vagyis Nagy Cilire, Csankó Zoltánra, Fehér Lászlóra és a kaposvári kötődésű Fila Balázsra.

Koszorus Rita

Már négyezernél is több voks érkezett a Kaszás Attila-díj jelöltjeire.

 „Csodálatos erő, amikor egy közösség, egy társulat valaki mögé áll, és felterjeszti őt egy díjra” – mondta Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója - korábbi kaposvári színi direktor - a szavazás indításának napján, hozzátéve: a díj névadójának, Kaszás Attilának nagyon erős közösségteremtő ereje volt, személyiségével hatni tudott a kollégáira. A Kaszás Attila-díj éppen ezért a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl a színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja.

Negyvennégy táruslat jelölte tagjait a díjra, közülük négyen jutottak be az utolsó, vagyis harmadik körbe. Egykori kaposvári színészre is voksolhatunk november 30-ig. 

Forrás: József Attila Színház

A kaposvári születésű Fila Balázs színészi karrierje nem indult zökkenőmentesen: elsőre nem vették fel a Színműre, 1998-ban azonban Ascher Tamás hívására lehetőséget kapott szülővárosában, a Csiky Gergely Színházban játszani. 2001-ben hagyta ott a társulatot, mikor operett-musical szakon bekerült a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahonnan először az Operettszínházba, majd a József Attila Színházba vezetett az útja.

A hatodik alkalommal jelölt színművészre a www.kaszasattiladij.hu oldalon lehet voksolni. 

Forrás: József Attila Színház

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában