Történelmi időutazásra készülnek a Balaton parti településen a pünkösdi hétvégén

2024.05.16. 13:59

Kalandok és élmények várnak a IV. Szalay Napokon

Balatonlelle varázslatos múltja kel életre a hétvégi IV. Szalay Napok rendezvényen! Május 18-19-én a Városi Művelődési Ház és parkja megtelik élettel és történelemmel. Kihagyhatatlan lehetőség, hogy a családdal együtt részt vehessünk a régmúlt idők izgalmas világában!

Hajdú Marianna

Fotó: Nemeth_Levente

A pünkösdi hétvége első napján szombaton, az ünnepség egy látványos jelmezes felvonulással indul, ahol a résztvevők korhű ruhákban vonulnak fel. Ezt követően Szalay Imre domborművének ünnepélyes avatása teszi emlékezetessé a délelőttöt. A "Borgőzös Lellei Köztársaság" kiállításmegnyitója egy igazi időutazásra invitál, ahol megismerheted a helyi borászati hagyományok titkait és érdekességeit.

Délután Mare Temporis "Élő történelem" tematikus bemutatói repítenek vissza a középkor mindennapjaiba. Ezek az előadások igazán lebilincselőek, hiszen nemcsak nézni lehet őket, hanem interaktív módon részt is vehetünk bennük. Közben a Kackiás Verklis különleges műsorával repít vissza a régi idők zenéjébe, amely garantáltan felvidít mindenkit.

A történelmi vetélkedők és a gólyalábas mutatványozás különleges programokat kínálnak a gyerekeknek, míg a Szalay Társulat előadásában jelenetek elevenednek meg a Szalay család életéből. 

Az estét egy lélegzetelállító tűzzsonglőr bemutató zárja, amely biztosan emlékezetes marad mindenki számára.

Május 19-én, vasárnap, a programok újabb jelmezes felvonulással kezdődnek, amely ismét elvarázsolja a résztvevőket. A Kackiás Verklis újabb műsorral készül, és Mare Temporis tematikus bemutatói ismét elkápráztatják a közönséget. 

A történelem iránt érdeklődő gyerekek újabb vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat, míg a verklis gyerekkoncert és az énekes-táncos történelmi előadás tovább színesítik a napot.

A záróceremónia és az eredményhirdetés méltó befejezése lesz ennek a két napos fesztiválnak, ahol a történelem és a szórakozás kéz a kézben járnak. 

Ne hagyd ki ezt a rendkívüli eseményt, amely minden korosztálynak felejthetetlen élményeket kínál! A belépés ingyenes, várunk szeretettel!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában