kézilabda NB I., férfiak

2017.10.01. 21:15

Hidegzuhany: továbbra is nyeretlen a Csurgói KK

Tíz góllal kapott ki hazai pályán a Csurgói KK a Balatonfüredi KSE együttesétől.

Huszár Hajnalka

Csurgói KK–Balatonfüredi KSE 24–34 (13–18)

Csurgó, 1000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

A várakozások ellenére csak a mérkőzés első negyedórájában tudta tartani a Csurgói KK a lépést a vendég Füreddel. Vasic büntetőjével indult a második félidő, de gyorsan jött a válasz, előbb Szita, majd Kasparek is betalált, és állandósulni látszott a hatgólos különbség. A nagy igyekezet megbosszulta magát, sok kihagyott helyzetet könyörtelenül kihasználta a Balaton-parti együttes.

Míg a hazai oldalon semmi, a vendégeknél minden sikerült, így a Balatonfüred megérdemelten vitte el a két pontot a Csurgói KK otthonából. A találkozó végére teljesen szétesett a hazai csapat, és talán ennek köszönhető a nagyarányú vereség.

Csoknyai István a Balatonfüred vezetőedzője értékelésében kiemelte, hogy bár nagyon jó dolog tíz góllal nyerni idegenben, de ez nem a valós erőviszonyokat tükrözi. – Csapatom jól rajtolt a bajnokságban – mondta Csoknyai István. – Nem volt rajtunk teher, nyugodtan tudtunk játszani, míg a Csurgó győzelmi kényszerben volt. Nekünk a mai nap minden összejött, nekik semmi, és csak az utolsó percekben alakult ki ez a különbség. Most jönnek a nehéz meccseink, és még sok idő van vissza a bajnokságból.

Sótonyi László, a Csurgói KK mestere gratulált a győzelemhez a Balatonfürednek. – Nagyon együtt van a Balatonfüred, lendületben vannak és nekünk a mai napon nem sikerült ezt a lendületet megtörni – mondta. – Nehéz mit mondani ezután a mérkőzés után, hiszen nem tudtuk megvalósítani azt, amire készültünk. Semmi nem jött össze, és nem működtünk csapatként.

– Új játékosaink beépítése még nem tart ott, ahol kellene, de remélem ebben is javulni fogunk a következő mérkőzéseken – tette hozzá Sótonyi László. – Az EHF-kupában és a Cegléd elleni találkozón bízom benne, hogy sikerül megmutatnunk a valódi arcunkat és győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat, akiktől ezúton is elnézést kérünk. Többet kell tennünk azért, hogy szeressenek bennünket, és ezért mindent el is fogunk követni.

Csurgói KK: Balogh T. – Vasics 4(2), Oliveira 3,Hanusz 1, Hadziomerovic 3, Cehte 2, Gazdag 2. Csere: Bartucz (kapus), Vasvári, Szeitl, Ferreira 3, Varjú, Oslak4, Jerebie, Mikita J. 2, Radjenovic. Vezetőedző: Sótonyi László.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 2 (1), Kasparek 8, Németh B. 2, Szita 8, Topic 2, Kemény L.4. Csere: Bősz (kapus), Gerdán, Horváth L., Déber, Varsandán 2 (2), Karvatski, Debreczeni 2, Andó, Bóka 4. Vezetőedző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill.4/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában