KOSÁRLABDA NB I./A

2017.10.27. 15:13

Rangadó vár a Kaposvári KK csapatára Szombathelyen

Szombathelyen vendégszerepel szombaton 18 órai kezdettel a Kaposvári KK élvonalbeli férfikosárlabda-csapata.

Kun Zoltán

Hendleinék nem mostanában nyertek az Arena Saváriában,s az igazat megvallva ezúttal is a vasiak tűnnek esélyesebbnek. Dacára annak, hogy a somogyiak a második, míg a szombathelyiek a hetedik helyen állnak a bajnoki tabellán. Vagy a hazaiak otthoni veretlenségi, vagy a vendégek négy meccses győzelmi sorozata biztosan megszakad.

Az elmúlt bajnokságban ezüstérmet szerző szombathelyieknek sikerült megtartani a kulcsjátékosokat, például a mezőny legjobbjának választott Darrin Govenst, vagy Alekszandar Pustahvart és Ivan Zsigeranovicsot is. Ráadásul megszerezték Zalaegerszegről Julian Norfleetet, Szolnokról pedig Milos Boriszovot. Talán a legnagyobb fegyvertény, hogy Perl Zoltánt hazacsábították Olaszországból.

Bombaerős tehát a Falco játékoskerete, ennek ellenére már két vereséget is szenvedtek a bajnokságban. Igaz mindkét kudarc idegenbeli találkozón érte őket. Előbb Pakson, majd Körmenden maradtak alul. Ennél lényegesebb a kaposváriak szempontjából, hogy hazai pályán veretlenek. Sem az Alba Fehérvár, sem pedig a MAFC nem jelentett komoly akadályt számukra. Ráadásul szerdán a Szolnoki Olaj KK csapatát is biztosan verték a FIBA Europe Cup keretében. Nagyon meggyőző tehát saját otthonában Szrecsko Szekulovics vezetőedző együttese, melyet csak egységes és fegyelmezett játékkal lehet szoros meccsre kényszeríteni a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson.

A hazaiaknál Durázi hiányzik majd, Norfleet játéka pedig kérdéses. A kaposváriaknál Baki Gergely még biztosan nem léphet pályára, csakúgy, mint a bokasérülésből lábadozó Papp Péter. Véglegessé vált, hogy az első fordulóban elhalasztott Alba Fehérvár–Kaposvári KK találkozót december 12-én, kedden 18.30 órakor pótolják Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában