Merkantil Bank Liga NB. II

2018.05.20. 20:20

A Kazincbarcika is nyert Siófokon – két pontra a kieső hely

Újabb blama, ami már-már nem is meglepetés; Dorog után a Kazincbarcika is nyert Siófokon. Érthetetlen a mutatott gyenge produkció játékban és hozzáállásban miközben a klub jövője a tét.

Keszthelyi Zoltán

Merkantil Bank Liga NB. II – 36. forduló

BFC Siófok–Kazincbarcikai SC 1–2 (0–2)

Siófok, Városi Stadion, 700 néző. Vezette: Takács Tamás (Király Zsolt, Kulman Tamás).

A Dorog után a Kazincbarcika együttesét is bent tartotta a BFC Siófok a másodosztályban hazai vereségével tovább nehezítve ezzel saját dolgát! A legbosszantóbb, hogy előbbiek mielőtt Siófokra érkezett tizenhat idegenbeli meccsükből egyet nyertek, a barcikaiak pedig tizenegy nyeretlenül lejátszott idegenbeli meccsel a hátuk mögött vitték el a három pontot.

Most viszont legalább tizenhat percig nem kapott gólt Balajcza! A legutóbbi négy bajnokiból hármon; a Budaörs ellen a harmadik, a Dorog ellen a második, legutóbb Soroksáron a hatodik percben kaptak gólt, most legalább a tizenhatig kihúzták. Hogy addig mit csináltak nehéz megmondani...

Fehér egyéni hibájából megjött a második barcikai gól és innen nem volt visszaút. Illetve lett volna, hisz egy Futó bedobás utáni Gál csúsztatás hozott egy büntetőt, mit Vólent értékesített. Ez volt a balatoniak első (!) kaput eltaláló lövése...

A szépítés után még mindig volt vissza – a hosszabbítással együtt – harminc perc, melybe egy-egy veszélyes, ám védést nem igénylő Vólent és Elek fejes fért bele, majd már a ráadásban Bévárdi lábában volt az egy pont Nagy Dániel felívelése után, ám nagy helyzetben fölé vágta a labdát.

A vereségnél rosszabb a mutatott gyenge teljesítmény, amit egy, a klub jövője szempontjából fontos mérkőzésen mutattak be Elekék, melyre ráadásul a tétnek megfelelően ingyenes belépést biztosítottak.

Fehér nagyot hibázott ugyan a második vendéggól előtt, ami nagyban befolyásolta a végeredményt, ám a minimális célt, a pontmentést így is teljesíthették volna, ha az egyéni teljesítmények néhány játékosnál megütik az elvárható szintet, vagy legalább Elekék akartban felnőnek az ellenfélhez saját közönségük előtt. Érthetetlen miért nem tud megfelelő motivációval pályára lépni az együttes már hetek óta, miközben két pontra van a kieséstől. Ha persze ezt meg lehet tenni...

BFC Siófok: Balajcza – Lénárt (Kiss B. – 71.p.), Fehér Zs. (Nagy D. – 37.p.), Lorentz, Nemes – Gál M., Futó – Bévárdi, Petneházi, Elek B. – Balázs Zs. (Vólent – 46.p.). Vezetőedző: Varga Attila.

Kazincbarcikai SC: Somodi – Tóth Sz., Heil, Belényesi, Süttő – Gábor (Kristófi – 48.p.), Palmes, Hegedüs D., Sigér – Boros (Mikló – 69.p.), Kanalos (Orovecz – 75.p.). Edző: Koleszár György.

Gólszerzők: Kanalos (16.p.) Gábor (30.p.), Vólent (65.p. – 11-esből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában