labdarúgás-előzetes

2018.05.18. 16:30

Ingyenes a belépés az újabb, sorsdöntő hazai bajnokira Siófokon

Három nyeretlen bajnoki után itt az esély a sikerre és a másodosztályú tagság bebiztosítására; az idegenben pocsék, vele azonos pontszámmal álló, tizennegyedik Kazincbarcikát fogadja a BFC Siófok vasárnap, 17 órakor. A mérkőzésre a belépés díjtalan!

Keszthelyi Zoltán

A házgazdák egyértelmű esélyesek, nagy meglepetés lenne, ha nem gyűjtenék be ezt a fontos három pontot Elekék, egyrészt tiszaújvárosi otthonukban is megverték őket, másrészt a barcikaiak tavaly szeptemberben győztek utoljára vendégként, Szegeden. Tizenegy nyeretlen idegenbeli bajnokinál járnak egymás után, pontot is csak hármat szereztek nyolc rúgott góllal, melyből hármat egy meccsen, Győrben értek el! Ideális ellenfél érkezik tehát, igaz ezt mondtuk a Dorogra is, mely az otthonától távol egy meccset nyert a tizenhatból, amíg meg nem érkezett Siófokra. Elekéknek ugyanis sikerült valahogy kikapniuk, mintha nem érezték volna át a találkozó jelentőségét pedig akkor öt pontra voltak a kieséstől – nem kettőre, mint most – és egy győzelemmel lerendezhették volna a bennmaradást. Nem tették, ám remélhetőleg ezt az összecsapást most komolyan veszik.

Jó lenne újra látni ZTE elleni hazai bajnokin látott elszántságot, győzni akarást, illetve azt, hogy már az első perctől megfelelő fordulatszámon pörögnek a labdarúgók és nem adnak egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek. A legutóbbi négy fordulóból a Soroksár, a Dorog és a Budaörssel szemben már az első hat percben hátrányba kerültek. A jó védekezés nagyon fontos lenne, hisz az elmúlt négy forduló mindegyikén kapott gólt Balajcza. Hátul jön a hiba, elől pedig elmaradnak a gólok, a legutóbb Soroksáron Balázs egymaga négy ziccert rontott. Az utóbbi három bajnokin egyetlen rúgott gól a mérleg, amely a balszélsővé „átalakult” Elektől érkezett.

A balatoniak kezében tehát most itt az újabb nagy lehetőség, hogy bebiztosítsák bennmaradásukat, remélhetőleg ezúttal élnek vele és legyőzik az eltiltás miatt Kovács Olivért nélkülöző újoncot, melynek persze szintén nagyon fontos lenne a pontszerzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában