Kézilabda NB I., nők

2018.05.22. 14:01

A Vasas ellen búcsúzik a szezontól az Siófok KC

Az idegenben még pontot sem szerző, az egész bajnokágban egyetlen sikert arató, utolsó helyen kieső Vasas együttesét fogadja a Siófok KC szerdán 18 órakor a Kiss Szilárd Arénában.

Keszthelyi Zoltán

Biztos a siker, bármilyen összeállításban is lépjen pályára Lars Rasmussen együttese, amolyan gálaelőadás várható az utolsó hazai bajnokin az egykor szebb napokat látott Vasas ellen. A kispadon Kovács Pétert váltó Varga Márta, Vérten Orsolya által dirigált vendégeknek ebben a szezonban nem termett babér vendégként, köszönhetően annak, hogy átlagban 32,6 gólt kaptak mérkőzésenként. Győrben szedték be a legtöbbet, negyvenet, a legkevesebbet az MTK otthonában, huszonnégyet. Igaz, ez utóbbit nem lehet idegenbeli találkozónak nevezni, hisz mindkét együttes az Elektromos csarnokban játssza hazai bajnoki mérkőzéseit.

A sok kapott gól mellé viszont nagyon kevés lőtt párosul, hisz vendégként átlag 22,6 gólt szerezett a Vasas. Ezzel pedig nem lehet meccset nyerni, a legközelebb Kecskemét otthonában álltak a pontszerzéshez, ahol mindössze eggyel kaptak ki nyert helyzetből. A korábban siófokon is játszó Varga Niki egyenlített, majd Fauszt volt, aki megnyerte a meccset a kecskemétieknek 48 másodperccel a vége előtt.

A legtöbb gólt azonban nem a Hírös Városban lőtte a Vasas, hanem Budaörsön, huszonkilencet, ami csak egy hatgólos vereséghez volt elég. A piros-kékek legjobb meccsüket ebben a szezonban épp a Siófok ellen játszották, egyetlen találattal kaptak csak ki (33–34). A francia Aoustin volt, aki eldöntötte a meccset 10 másodperccel a vége előtt a somogyiak javára. Kuczora hét, Kocsis öt és Becséri hat akciógólja egyaránt szezoncsúcs volt. Utóbbi egész szezonban dobott huszonnyolcat akcióból, Kocsis pedig harmincat, Kuczora pedig ötvenhetet.

Finoman szólva nagyon megszórták magukat a két csapat őszi meccsén, ám ez a mostani már egy merőben más mérkőzés lesz. Igazi gálaelőadásra lehet számítani a siófokiaktól a Vasas ellen. Bár úgy tűnik, a Balaton-parti együttesnek be kell érnie az ötödik hellyel. Hacsak nem történik meglepetés a Dunaújváros Alba elleni hazai bajnokiján...

Ez az eredmény is megsüvegelendő, hisz Perianu, Janjusevic, Gnabouyou, majd Damnjanovic kiesése után sokan úgy gondolták, az első hatban sem fog végezni az együttes, mely csattanós választ adott a kétkedőknek. Ha pedig nincs az a budaörsi összeomlás a második félidőben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában