Merkantil Bank Liga NB II.

2018.09.02. 19:59

Zsinórban negyedik meccsét nyerte meg a Rákóczi

A BSS Monor csapatát fogadta a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. hetedik játéknapján. A somogyi zöld-fehérek magabiztos játékkal tartották otthon a három pontot.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–BSS Monor 3–2 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 942 néző. V.: Dolnegó (Iványi, Kis Z.).

A zsinórban három mérkőzést nyerő somogyi zöld-fehérek tovább folytatták jó sorozatukat. Bár a vendégek előtt adódott az első helyzet, a Rákóczi sokkal veszélyesebben futballozott az első félidő elején. Szakály Attila és Beliczky Gergő is bevehette volna Bozsó Antal kapuját, de előbb óriási helyzetben mellé gurított, míg utóbbi lövését Fülöp Noel blokkolta. A hazaiak fölénye a huszadik percben érett góllá, amikor Vachtler Csaba beadása Karacs Dánielről került a kapuba.

Hiába játszott fölényben a Kaposvár, a vendégek egy szöglet után egyenlítettek a hórihorgas Tóth Barna fejesével. A folytatásban újra a kapuja elé szögezte a Monort a Rákóczi, de hiába tett meg mindent a gólért, a szünetig nem tudta visszavenni a vezetést. Igaz, Hadaró Valentin löketénél, Vachtler Csaba átlövésénél és Zsiga Ervin szabadrúgásánál is csak kevés hiányzott az újabb Rákóczi-gólhoz, a 42. perctől emberhátrányban játszó vendégek ellen.

 

A második félidő elején Rajczi Péter fordult le védőjéről, s egy pontos lövéssel újra vezetéshez juttatta a Rákóczit. A vezetés újbóli megszerzése után nyugodtan futballozott a Rákóczi, azonban erre kis híján ráfizettek, hiszen a csereként beálló Szerencsi Miklós lövését Pogacsics Krisztián nagy bravúrral védte, majd kipattanót centikkel lőtte mellé a monori játékos. A hajrában aztán tovább növelte előnyét a hazai csapat: egy visszatett labdát Nagy Krisztián lőtt a kapuba. Az utolsó percben Tóth Barna még bevette Pogacsics Krisztián kapuját, de a Rákóczi FC így is sorozatban a negyedik győzelmét könyvelhette el.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A. (Nagy R., 70. p.), Godzsajev-Telmán – Zsiga (Nagy K., 59. p.), Beliczky, Bíró D. (Csernák, 40. p.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert.

BSS Monor: Bozsó – Sági, Fülöp N., Tóth F., Balanescu (Szerencsi, 65. p.) – Karacs D., Bori – Szuhodovszki (Szabó D., a szünetben), Palincsár (Tóth Á., 75. p.), Ficsor – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gólszerzők: Beliczky (20. p.), Rajczi (49. p.), Nagy K. (82. p.), illetve Tóth B. (29. és a 92. p.).

Kiállítva: Karacs (42. p.).

Sárga lap: Nagy K. (64. p.), Godzsajev-Telmán (75. p.), illetve Karacs D. (19. p.), Balanescu (45. p.), Tóth F. (80. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában