Kézilabda NB I., nők

2018.10.24. 20:47

Nagyot küzdött, de nem tudta megszorítani a Győrt a Siófok KC

Tizenöt percig jól ment, ám így is kilenc góllal kikapott a Siófok KC a Bajnokok Ligája-győztes győriektől. Az első félidő második felét nagyon elrontották Nze Minkoék.

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–Győri Audi ETO KC 26–35 (10–18)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Horváth P., Marton.

 

Sima győri siker született Siófokon, pedig a találkozó nem indult rosszul siófoki szempontból. Jezic tizenötödik percben lőtt gólja után csak kettő volt a különbség a zöld-fehérek javára, amikor valami elromlott a hazai oldalon... Kimaradt ziccerek sokaságát produkálták és ez nem hogy a Győr ellen, de egy gyengébb klubbal szemben is végzetes lett volna. Ráadásul mindenki egyénileg próbálta megoldani a feladatot támadásban, így tizenegy percig nem dobtak gólt. Ez azért volt különösen bosszantó, mert a védekezés nem volt rossz, hisz ez idő alatt „csak” négy vendégtalálat esett.

A Siófok KC gólcsendjét végül Gonzalez törte meg ám innen már nem volt visszaút. A szünetig – Drabik kiállításának is köszönhetően – nyolcra ugrott a különbség, majd alig kezdődött el a második félidő máris tíz volt a kisalföldi előny, a negyvenhatodik percben pedig tizennégy. Görbiczék végül kilenccel nyertek, köszönhetően a fiataljaik játékának, illetve az utolsó öt percben ellenük megítélt négy büntetőnek, melyeket – a mérkőzés után a legjobb hazai játékosnak választott – Böhme magabiztosan értékesített.

– Nem számítottam ilyen nagy különbségre – értékelt Danyi Gábor vezetőedző. – Igazi, jó Bajnokok Ligája szinten játszottunk, de meggyőződésem a Siófok KC is tud és fog is ennél jobb teljesítményt nyújtani. – A védekezés nagyon jó volt, készültünk Nze Minko és Penezic játékából és nagyon jó munkát végeztünk.

– Nem kezdtünk rosszul – aztán a félidő közepétől sok helyzetet elrontottunk, nem játszottunk csapatként – nyilatkozta Tor Odvar Moen edző. – A fordulás után próbáltunk küzdeni, egy jobb együttestől kaptunk ki.

Siófok KC: Solberg – Böhme 6(4), Gonzalez 2, Jezic 4, Kobetic 4(1), Nze Minko 2, Aoustin 2. Csere: Dedu (kapus), Khmyrova 2, Elghaoui 2, Drabik, Janjusevic 1, Perianu 1. Edző: Tor Odvar Moen.

Győri Audi ETO KC: Grimsbö – Bódi 1, Kristiansen 4, Brattset 5, Amorim 6, Groot 4(1), Görbicz 4(1). Csere: Leynaud, Kiss É. (kapusok), Oftedal 5(1), Hansen 2, Knedlikova 3, Puhalák 1 , Afentaler, Varga E. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 4(4), illetve 8(2) perc.

Hétméteresek: 7/5(3/1), illetve 3/3(2/2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában