labdarúgás

2018.12.09. 17:47

A listavezetőt is verte a Rákóczi

A listavezető Gyirmót FC Győr otthonában lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. huszadik fordulójában. A somogyi zöld-fehérek egy öngólnak köszönhetően elhozták a három pontot a kisalföldi városból, így továbbra is őrzik az előkelő harmadik helyüket.

Klein Péter

Kaposv‡ri R‡k—czi-òjpest,Magyar kupa

Rangadót vívott Gyirmóton a Kaposvári Rákóczi FC. Waltner Róbert tanítványai a harmadik helyről vágtak neki a listavezető elleni mérkőzésnek, amely igen jó iramban kezdődött. A hazaiak előtt adódott az első lehetőség, amikor Szarka Ákos visszagurított labdaját Kontár Zoltán vágta fölé, majd előbbi kapáslövését fogta magabiztosan Pogacsics Krisztián, akinek Marek Strestik csúsztatásánál egy bravúrt is be kellett mutatnia még az első negyed órán belül. Ezt követően pedig szintén Strestik szabadrúgását fogta magabiztosan. A kaposváriak az első helyzetükből majdnem megszerezték a vezetést: Rajczi Péter ugratta ki Belicky Gergőt, akinek a kicsit erőtlen kísérletét Rusák Edvárd kiütötte, a kipattanót pedig Szakály Attila egy csel után a kapu fölé lőtte. A másik oldalon Szabó Alexnek kellett blokkolnia Herjeczki Kristóf löketét. Hiába alakított ki több lehetőséget a kisalföldi csapat a Rákóczi szerzett vezetést egy igen komikus öngóllal. Zsiga Ervin ívelte a kapu előterébe a labdát, amire Beliczky Gergő csaphatott volna le, de eltévesztette azt, az érkező Lázár Patrik pedig a saját kapujába passzolt.

A második félidő első perceiben Szarka Ákos fejesét kellett védenie Pogacsics Krisztiánnak, majd Nagy Patrik megpattanó lövése kerülte el centikkel a jobb oldali kapufát, az ezt követő szöglet után pedig Vachtler Csaba gólvonalról vágta fölé Nagy Patrik beadását. Heffler Norbert óriási löketét pedig a léc alól tolta ki a kaposváriak kapusa. Sorozatban jöttek a hazai helyzetek, de a mérkőzés hajrájában megduplázhatta volna előnyét a Rákóczi. Szakály Attila adott tanári labdát Tömösvári Bálintnak, akit Varga Péter rántott le a tizenhatoson belül, de Beliczky Gergő büntetőjét lábbal védte Rusák Edvárd. A hazaiak védője pedig idő előtt mehetett zuhanyozni. Tíz emberrel is próbálkozott a Gyirmót, de Pogacsics Krisztiánnak ezen a napon nem lehetett gól lőni, így a kaposváriak sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek.

Gyirmót FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–1)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 600 néző. V.: Veizer (Farkas B., Baghy).

Gyirmót FC Győr: Rusák – Varga P., Szilvási, Lázár P. (Présinger Á., 66. p.), Széles – Kontár (Horváth R., 56. p.), Nagy P. – Herjeczki (Krebsz, 66. p.), Strestik, Heffler N. – Szarka. Vezetőedző: Szepessy László.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Hegedűs D. – Zsiga E. (Nagy J., 74. p.), Beliczky, Bíró D. (Tömösvári, 61. p.) – Rajczi (Nagy K., 67. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Lázár P. (38. p. – öngól)

Kiállítva: Varga P. (82. p.).

Sárga lap: Heffler N. (91. p.), illetve Szakály A. (22. p.), Rajczi (43. p.), Hadaró (92. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában