női röplabda

2018.12.23. 11:42

Nem borult a papírforma Nyíregyházán

Kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé a Magyar Kupában a Fatum Nyíregyháza együttese az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ellen. A címvédő szabolcsiak a somogyi megyeszékhelyen elért 3-1-es siker után saját otthonukban három játszmában nyertek. A somogyiak mindhárom szettben tisztesen helytálltak.

Sonline

A keddi, franciaországi CEV-kupa nyolcaddöntő után kissé fáradtan kezdték a hazaiak a találkozót, a vendégek pedig szinte végig jól tartották magukat. 14:14 után is felváltva estek a pontok, 18:17-nél pedig időt kért Hollósy László, aminek meg is lett az eredménye. A Fatum a hajrában ellépett, és Danielle Brisebois pontjával behúzta az első szettet.

Hasonlóan kiélezett volt a második játszma is. A szabolcsiak szekerét egy extra egyéni teljesítmény tolta meg: 18:15-nél beállt a fiatal Szabó Lili, és három remek nyitással tette le a névjegyét. Innen már nem volt megállás, a hazaiak Inneh-Varga nagy ütése nyomán újabb szettgyőzelmet jegyeztek, és ezzel a továbbjutást is elkönyvelhették. A harmadik játékrészben aztán lényegében mindenki lehetőséget kapott, aki addig nem játszott, és a Diamnat-lányok ebben a szettben is eljutottak 22 pontig, ami mindenképpen dicséretes teljesítmény a címvédő és bajnokesélyes Nyíregyháza otthonában. A Fatum kettős sikerrel került a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

A kaposváriak a rövid karácsonyi pihenő után folytatják a munkát, Sasa Nedeljkovic már december 26-án edzést vezényel a társaságnak. A veretlenül éllovas lányok január második hétvégéjén rögtön hazai bajnoki rangadót játszanak majd a tabella második helyén álló MTK-val.

Fatum Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3–0 (18, 20, 22)

Nyíregyháza, 300 néző. V.: Vári, dr. Árpás.

Nyíregyháza: White 6, Genesis 2, Matic 16, Calicanin 3, Inneh-Varga 10, Brisebois 6. Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin, Medic 5, Lászlop, Szabó L. 5. Vezetőedző: Hollósy László.

Kaposvár: Császár 4, Vacsi 3, Cesljar 2, Iricanin 8, Harmath 4, Miklai 13. Csere: Héri (liberó), Leidgeb 2, Kanizsai 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:14, 21:18. II. játszma: 7:8, 16:14, 21:15. III. játszma: 7:8, 16:14, 21:17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában