labdarúgás

2019.02.10. 18:20

Pontszerzéshez sem volt elég az újabb Magasföldi gól

Fájó vereséget szenvedett a BFC Siófok Budafokon: a balatoniak egyrészt előnyből buktak el, másrészt Lorentz és Kiss is piros lappal fejezte be a mérkőzést, melynek végeredményét döntően befolyásolták a játékvezetői döntések.

Keszthelyi Zoltán

Nem ez volt a siófokiak legjobb napja, ám így is vezetést szereztek Magasföldi szabadrúgásával, mely előtt Horváth Pétert faultolták. A gólt tehát a két télen érkező játékos hozta össze, Magasföldi második meccsén már másodszor talált be! Ezúttal tizennyolc méterről, szemben a kapuval tekerte a labdát a sorfal felett a hálóba. Remek találat volt, a baj csak annyi, hogy a sárga-kékeknek ezen túl nem volt kaput eltaláló kísérlete… Ráadásul mindössze öt percig vezettek, mert Csilus labdavesztését megbüntette az ellenfél, pontosabban Vankó lapos beadását Kovács pörgette a kapuba, úgy, hogy a labda a kapufáról nem kifele, hanem befele pattant…

A fordulás után csak a házigazdáknak voltak gólszerzési lehetőségei, ám a vezetést csak büntetőből tudták megszerezni, ráadásul emberelőnyben! Gált ugyanis (büntetlenül) lekönyökölték a tizenhatoson belül és ápolása miatt kevesebben voltak a siófokiak. Az előzetes diagnózis szerint el is tört az orra a belső védőnek, aki ezúttal csapata legjobbja volt. A gondokat tetézte, hogy a tizenegyesnél Lorentz megkapta a második sárgáját, Kovács pedig értékesítette a büntetőt, bár Molnár ráérzett hova fogja rúgni. Nem csak ez a döntése volt vitatható Szilasinak, hanem bizony az első félidő végén is volt egy eset, amikor a tizenhatoson belül egyértelműen faultolták a védőjéről leforduló Horváth Pétert… A kiállítás és a tizenegyes megpecsételte a BFC Siófok sorsát, Kiss Balázs szintén második sárga lapot követő kiállítása már csak hab volt a tortán. Utóbbi azért kapta a lapot, mert a megengedettnél előbb tért vissza a pályára ápolását követően, igaz a vendég részről ezt is vitatták a lefújás után.

 

Merkantil Bank Liga NBII – 23. forduló

Budafoki MTE – BFC Siófok 2–1 (1–1)

Budapest, Promontor utcai Stadion, 300 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Punyi Gyula)

Budafoki MTE: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku, Króner, Gohér – Micsinai, Oláh B. – Kercsó, Kulcsár (Pölöskei P. – 77.p.), Vankó (Filkor – 71.p.) – Kovács D. (Farkas B. – 92.p.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

BFC Siófok: Molnár P. – Horváth A., Gál M., Lorentz – Csilus T. (Csibra – 88.p.), Magasföldi, Réti, Medgyes (Tóth M. – 88.p.), Kiss B. – Horváth P. (Zamostny – 73.p.), Elek B. Vezetőedző: Mihalecz István.

Gólszerzők: Magasföldi (34.p.), Kovács D. (39.p., 82.p. – tizenegyesből)

Kiállítva: Lorentz (81.p. – második sárga lap után), Kiss B. (86.p. – második sárga lap után)

 

Ezek is érdekelhetik