kézilabda-előzetes

2019.03.08. 19:47

Magabiztos előnnyel várja a visszavágót a Siófok KC

Az idegenbeli hétgólos győzelem után hazai pályán fogadja a norvég Storhamart a Siófok KC vasárnap, 17 órakor. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Keszthelyi Zoltán

Az odavágón látottak alapján formalitásnak tűnik a visszavágó, a kérdés csak az lehet, milyen különbséggel jutnak tovább Kobeticék. Érdekesség, hogy a nyolc közt a siófokiak játszották a legszorosabb mérkőzést, hisz a dán Viborg és az Ikast is egyaránt nyolccal nyert. Sok nyitott kérdés nem maradt a visszavágókra, pedig már az elődöntő volt a tét.

A balatoniak gyakorlatilag már készülhetnek is erre a már említett Viborg ellen, igaz a dán bajnokság hetedikje sem jelenthet nehezebb feladatot, mint az eddigiek. Az Iksat például a Viborgot megelőzve negyedik a dán bajnokságban, melyet ebben a sorozatban oda-vissza vertek a balatoniak. Az Ikast februárban bajnokin, otthon tizenhárommal(!) verte a Viborgot... Ha pedig a norvég liga másodikja, a Storhamar nem tudta megszorítani a balatoniakat, akkor a dán hetediknek sem fog nagy valószínűséggel sikerülni.

Az EHF-kupa szemmel láthatóan elsőbbséget élvez más sorozatokkal szemben Siófokon. A Magyar Kupa búcsú után legutóbb Érden kiengedték a kezükből a bajnoki bronz­érmet, ráadásul Moen edző szerint az érdiek jobban akarták a győzelmet és frissebbek voltak. Kár, hogy a bronzérem megszerzésének lehetősége jobban motiválta az Érdet, a frissességgel kapcsolatban pedig meg kell jegyezni, hogy azért az EHF-kupa adott volna lehetőséget arra, hogy kulcsjátékosait pihentesse Moen edző, mint azt a csapat eredményei is megmutatták.

A Storhamar egy Molde elleni idegenbeli sikerrel melegített a siófoki vendégjátékra. A hamariak legjobbja Riegelhuth volt kilenc góllal, Enkerud öt találatig jutott, Löke egyszer volt eredményes, de ő nem játszotta végig a találkozót fejsérülés miatt és Linde kapus térde is megsérült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában