Labdarúgó NB I.

2019.09.13. 18:47

Pontokat hozna Felcsútról a Rákóczi FC

A Puskás Akadémia FC ellen lép pályára az OTP Bank Liga NB I. hatodik fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC együttese.

Klein Péter

A válogatott szünetet követően folytatódik a pontvadászat az OTP Bank Ligában is, ahol az újonc Kaposvári Rákóczi FC a Puskás Akadémia FC otthonában lép majd pályára. A somogyi zöld-fehérekre szombaton 17 órától sem vár könnyű feladat, hiszen felcsútiak komolyan megerősödtek a nyári átigazolási szezon során. Az viszont még kérdéses, hogy mennyire értek csapattá, hiszen az elmúlt öt forduló alatt kétszer nyertek és ugyanennyiszer ki is kaptak. Az szünet előtt pedig a szintén feljutó Zalaegerszeg ellen értek el döntetlent.

– Várjuk a mérkőzést, hiszen sokat készültünk a Puskás Akadémia ellen – nyilatkozta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője. – Egy nagyon jó csapatról beszélünk, amely remekül igazolt a nyáron, sőt nemrég még megszerezte Gyurcsó Ádámot is, aki válogatott játékos. Ismét idegenben kell pályára lépnünk, ami sosem egyszerű. Annak viszont örülök, hogy a legutóbbi mérkőzésünkön sikerült megszereznünk az első győzelmünket, ami hitet adhat a folytatásra, mivel bizonyítottuk, hogy igenis képesek vagyunk győzni ebben az osztályban is. A siker után lehetett érezni, hogy felszabadultabban jöttek edzésre a játékosok, jó hangulatban teltek a tréningek. A válogatott szünetben csapatösszetartó programokon is részt vettünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló sikerekben legyen részünk, mint ami Debrecenben volt. Nem gondolkodtam azon, hogy jókor vagy rosszkor jött-e a válogatott szünet, de az biztos, hogy jó volt úgy szünetre menni, hogy megszereztük az első sikerünket.

Edzőmeccsen ment

Az Európa-bajnoki selejtezők miatti szünetben a Kaposvári Rákóczi FC a megyei rivális BFC Siófokkal vívott egy edzőmérkőzést, melyen a kaposváriak természetesen a Puskás elleni összecsapásra hangoltak. A somogyi zöld-fehérek azon a mérkőzésen magabiztos sikert arattak, s bíznak abban, hogy sikerült megtalálniuk a felcsútiak elleni sikerre vezető receptet.

 

– Nagyon fontos győzelmet arattunk Debrecenben, ami kellett ahhoz, hogy elhiggyük, hogy igenis tudunk nyerni az NB I-ben – fogalmazott Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC védője. – A válogatott szünet emiatt nyugodtabb hangulatban telt, felszabadultabban jött mindenki edzésre. A Siófok elleni edzőmérkőzésen próbáltunk egy biztos védekezésből kiindulni, ahogy ezt a Puskás Akadémia FC ellen is szeretnénk. A felcsútiak jól erősítettek a nyáron, egy veszélyes csapatnak tartom a Puskást, rengeteg jó játékos van a keretükben, főként a támadó szekcióban. Nagyon ébernek kell lennünk hátul és végig koncentrálnunk kell, hogy megakadályozzuk a támadásaikat. Nehéz mérkőzésre számítok, de pontért, pontokért utazunk Felcsútra.

A Kaposvári Rákóczi FC a tizenegyedik helyről várja a szombati összecsapást, ami a két klub történelmében harmadik mérkőzése lesz az első osztályban. A felek először és ezidáig utoljára 2013/2014-es szezonban találkoztak egymással az NB I.-ben. Akkor a somogyiak idegenben vereséget szenvedtek, míg hazai környezetben döntetlent játszottak a Puskással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában