labdarúgó NB III.

2019.10.12. 17:10

Önfeláldozóan futballoztak, ez elég volt a sikerhez

Az előző szezont még a másodosztályban töltő Credobus Mosonmagyaróvári TE otthonában vendégszerepelt a labdarúgó NB III.

Klein Péter

Nyugati csoportjának tizedik fordulójában a Greenplan Balatonlelle SE. A somogyiak szervezetten, helyenként önfeláldozóan futballoztak, s ez egy pontot ért az igen erős kerettel bíró MTE ellen.

Hosszú út várt a Greenplan Balatonlelle SE labdarúgóira, hiszen Mosonmagyaróváron léptek pályára a harmadosztály Nyugati csoportjának tizedik játéknapján. A túra nyomai érződtek az első percekben a somogyiak játékán, hiszen a hazaiak kezdtek jobban, de mégis a vendégek előtt adódott az első ziccer, azonban Péntek Adrián lövését reflex mozdulattal, lábbal védte Heinrich Márk. A mosonmagyaróváriak meddő fölényben játszottak, s a szünetig több begyakorolt pontrúgás után is veszélyt tudtak kialakítani a balatoniak kapuja előtt, de Ritzl Bencének csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia.

A második játékrészben még nagyobb nyomás alá helyezte a Balatonlellét a mosonmagyaróvári gárda, sőt Laki Balázs kapufájánál centik hiányoztak a hazai vezetéshez, de valahogy nem volt bent a hazaiakban a gól… A balatoni kontrák viszont ebben a játékrészben egyre több veszélyt hordoztak magukban, hiszen Fila Géza, Hrabovszki Zoltán, Német Gergő és Benke Bálint előtt is adódott lehetőség. Az utolsó percekben a somogyiak hősiesen védekeztek, s ez egy lélektanilag is nagyon fontos döntetlent eredményezett.

Credobus Mosonmagyaróvári TE–Greenplan Balatonlelle SE 0–0

Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal Park, 400 néző. V.: Gáspár A. (Aradi J., Baráth N.).

Credobus Mosonmagyaróvári TE: Heinrich – Bohner, Vadász V., Debreceni, Darázs – Czár – Szegi (Jasarevic, a szünetben), Dobrovolszki, Laki, Farkas N. (Mundi, 63. p.) – Hamar Á. (Veress, 77. p.) Vezetőedző: Király József.

Greenplan Balatonlelle SE: Ritzl – Katona Gy., Hegedűs Gy., Kiss K., Parázs. – Hrabovszki, Fila, Kovács D. (Németh G., 63. p.) – Körmendy, Péntek (Benke, 43. p.), Balogh B. (Szabó D., 87. p.). Vezetőedző: Kenéz Szabolcs.

Sárga lap: Farkas N. (48. p.), Bohner (82. p.), Körmendy (92. p.), illetve Katona Gy. (45. p.), Kovács D. (49. p.), Hrabovszki (77. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában