díjátadó

2020.02.19. 13:33

Somogyiak hozták el az első két helyért járó trófeát Horvátországból

A horvát rallybajnokság díjkiosztóján vehette át kiérdemelt díjait a Hideg Krisztián – Kerék István, illetve a Kovács Antal – Istovics Gergő páros.

Hoffmann Zsolt

Fotó: Sinisa Psenicnik

A hétvégi díjkiosztón nem csak a zsinórban háromszor elnyert első helyezésének, de a veretlenségükért járó Arany Sisak-díjnak is büszke tulajdonosa lett Hideg Krisztián és navigátora, Kerék István.

Fotó: Kerék István

– Nagyon sokat versenyeztünk, a díj pedig hatalmas megtiszteltetés volt számunkra. – A somogyi pilóta négy és fél évet versenyzett a horvát rallybajnokságban, de mint mondta, most hátrébb lép egyet. Az egészségügyi állapota és a gyerekek jövője alakítja majd az idei évüket.

– Ezt a rendezvényt ki kellett volna hagynom, utána kórházba kerültem.

A sok utazás és kevés pihenő miatt egy elhúzódó problémával küzd Hideg Krisztián, így teljes szezont biztosan nem fog teljesíteni az idén.

– Most a gyerekek a fontosak, nekünk múltunk van, nekik pedig jövőjük, – tette hozzá.

Fotó: South Garda Karting

Az elmúlt évben is nagyon jól érezték magukat Kerék Istvánnal, a horvátországi gyorsaságikról elismerően nyilatkozott: jó szívvel fogunk visszaemlékezni az ott megszerzett élményekre.

Fotó: Hideg Rally Team – facebook

Kovács Antal és Istovics Gergő is otthonosan mozog már a horvát pályákon, és ennek az eredménye is meglátszik. A gálavacsorával egybekötött díjkiosztón, ahhoz méltó körülmények között vehették át a második helyért járó díjat.

Fotó: Morgan Matijević

– Ott volt az összes tisztviselő Zágrában, jól esett, hogy ennyire komolyan veszik ezt a sportágat, – nyilatkozott a gáláról elsimerően Istovics Gergő.

A páros nem sietteti az autócserét, várhatóan az év feléig még a megszokott kasztniban utaznak majd. – A mi Fordunknak újabb változatán ki kell tapasztalni a beállításokat, ehhez még idő kell, – mondta Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában