DIÁKOLIMPIA

2020.04.08. 11:00

Megvédték a bajnoki címüket

Az idén is a NEKA játékosaira épülő fonyódi Mátyás Király Gimnázium és a balatonboglári Mathiász János Szakgimnázium játszotta egymással Győrben az országos leánykézilabda-döntőt, s tavalyhoz hasonlóan most is a fonyódiak hódították el a büszke diákolimpiai bajnoki címet.

Fenyő Gábor

A Győrben rendezett középiskolás (V–VI. korcsoportos) országos leánykézilabda-döntőben kétszer is találkozott egymással a végig veretlenül menetelő fonyódi Mátyás Király Gimnázium és a balatonboglári Mathiász János Szakgimnázium együttese, s mindkétszer fonyódi siker született. Előbb a csoportmérkőzésen győzték le őket három, majd az aranymeccsen négy góllal.

Az idei kaposvári középiskolás fiúröplabda-döntő is ötjátszmás találkozón dőlt el. Itt a tavalyi ezüstérmes, több NB I.-es játékost is a soraiban tudó Pannon Oktatási Központ sikeresen visszavágott a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában a címvédő, a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely játékosait felvonultató Munkácsynak.

Ami a fonyódi Mátyás Király Gimnázium leány kéziseinek összejött, az a kaposvári Munkácsy fiú röpiseinek csak álom maradt. Ezen a kaposvári döntőn a Táncsics Mihály Gimnázium együttese is, akik ugyan nem nyertek szettet, de az is bravúr volt, hogy a Munkácsyt megelőzve bejutottak az országos fináléba.

Szintén a fonyódiaknak, ám most a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola leányfloorball-játékosainak köszönhetően két bronz is Somogyba került az egri országos diák­olimpiai döntőről.

A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola IV. korcsoportos futsalcsapata is az országos fináléba jutott, s végül a 10. helyen zárt.

Ők még igazán szerencsésnek mondhatják magukat, mivel mások – főleg az általános iskolások – az országos elődöntőkig sem juthattak el a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Így például a tollaslabdázók és a tornászok, valamint a sakkozók is csak a Somogy megyei döntőkön mutathatták meg tudásukat. A továbbjutónak még egyelőre várniuk kell a folytatással.

Az a nagy kérdés, hogy az elmaradt versenyeket egyáltalán be tudják-e majd pótolni valamikor a közeljövőben, mert erre (sajnos) egyre kevesebb az esély...

Az ezüstérmes kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium középiskolás (V–VI. korcsoportos) fiúröplabda-csapata: Tóth Máté, Jámbor Dávid, Fenyő Balázs, Fenyvesi Barnabás, Szabó Ármin, Együd Ádám, Eördögh Bálint, Károly Gergő, Szente Barnabás, Garami Péter, Dömötörfi Ádám, a felkészítőjük Várszeginé Pálfy Marianna. A kaposvári országos diákolimpiai döntő legjobb feladójának Tóth Mátét választották meg.

A nyolcadik helyezett kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium középiskolás (V–VI. korcsoportos) leányröplabda-csapata: Tóth Jázmin, Gara Janka Éva, Deák Sára Rita, Vajda Virág, Balogh Boglárka, Zana Fanni, Embersics Alíz, Horváth Gréta, Pácsonyi Petra, a felkészítőjük Gaál Csilla. (Fad­gyas Noémi és Kelemen Kirilla Kiala sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a döntót.)

A bronzérmes IV. korcsoportos fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola leányfloorball-csapata: Horváth Luca, Iváncsics Léna, Rideg Léna Judit, Szabó Száva Hargita, Szántó Zsófia, Szerdahelyi Dorka, a felkészítőjük Kolozs László.

A bronzérmes V. korcsoportos fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola leányfloorball-csapata: Csermely Csenge Jázmin, Horváth Luca, Rideg Léna Judit, Szabó Száva Hargita, Szántó Zsófia, Szerdahelyi Dorka, a felkészítőjük Kolozs László.

A hetedik helyezett V. korcsoportos fonyódi Mátyás Király Gimnázium leányfloorball-csapata: Bodó Kata, Csonták Kornélia, Huber Lili, Kopornyás Laura, a felkészítőjük Erdei Barnabás.

A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola IV. korcsoportos futsalcsapata: Kostyák Rajmund, Raffai Krisztián, Stikrád Márton, Kovács Péter, Magyar Máté, Nagy Ádám Roland, Koperda Gergő, Szabó Milán, Gondos Kristóf, a felkészítőjük Richter Sándor.

Az idei tanév eseménye volt

– Jól sikerült röplabda diák­olimpiai döntőn vagyunk túl. A fiúk aranymeccsére szinte teljesen megtelt a Táncsics gimnázium tornacsarnoka. Azt viszont sajnálom, hogy a Munkácsy fiúcsapata nem tudta megvédeni a diákolimpiai bajnoki címét, s a táncsicsos lányok is nyerhettek volna legalább egyetlen szettet hazai pályán. Nagyon bízom abban, hogy a Kaposváron történteket értékelni fogja az országos szövetség vezérkara is – mondta Rózsáné Ősz Márta, a Somogy Megyei Diáksport Szövetség titkára.

Magera Noémit választották meg az országos döntő legjobb kapusának

A diákolimpiai bajnok fonyódi Mátyás Király Gimnázium középiskolás (V–VI. korcsoportos) leánykézilabda-csapata: Woth Viktória, Faragó Luca, Kocsis Bettina, Nagy Laura I., Kajdon Blanka, Uhrin Lili, Rónai Diana, Mlinkó Zsófia, Lakatos Petra, Nagy Laura II., Vámos Míra, Magera Noémi, Kuina Molli, a felkészítőik Erdei Barnabás és Woth Péter.

A győri országos diákolimpiai döntő legjobb kapusának Magera Noémit választották meg.

A diákolimpiai ezüstérmes balatonboglári Mathiász János Szakgimnázium középiskolás (V–VI. korcsoportos) leánykézilabda-csapata: Tóth Gréta, Kovalcsik Bianka, Takó Vivien, Vártok Tamara, Bánhidi Barbara, Babai Vivien, Németh Imola, Juhász Gréta, Forgács Szonja, Szabó Luca, Szöllősi Flóra, Szabó Luca, Zaj Klára, Hibácska Bianka, Horváth Petra. Adiákokat Vargáné Hídvéghy Édua és Siti Beáta készítette fel a versenyekre.

A győri országos diákolimpiai döntő legtechnikásabb játékosának Vártok Tamarát választották meg.

A negyedik helyezett fonyódi Mátyás Király Gimnázium középiskolás (V–VI. korcsoportos) fiúkézilabda-csapata: Szabó Ádám, Badács Marcell, Temesvári Gábor, Dely Márton, Schmidtka Dominik, Bognár Nándor, Tisza Levente, Papp Bertalan, Dávid Martin, Zsíros Bertalan, a felkészítőik Erdei Barnabás és ifjabb Sótonyi László.

Az ötödik helyezett balatonboglári Mathiász János Szakgimnázium középiskolás (V–VI. korcsoportos) fiúkézilabda-csapata: Igali Gergő, Tárnoki Márkó, Jajics Damjan, Krakovszki Bence, Kecskés Dániel, Kecskés Levente, Buri Attila, Krakovszky Zsolt, Széles Nándor, Kepes János, Papo Tamás, Csengeri Hunor, Nagy Tibor, Takács Ákos.

A balatonboglári Mathiász János Szakgimnázium középiskolásait Vargáné Hídvéghy Édua készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában