diákolimpia

2020.04.03. 10:09

Szerafin és Schneider is aranyat nyert

Éveken át Kaposváron, a Munkácsy Mihály Gimnáziumában köszöntötték és díjazták azokat a somogyi sportolókat és edzőiket, felkészítőiket, akik diákolimpiai bajnokok lettek.

Fenyő Gábor

Sajnos nagy az esély arra, hogy az idén elmarad.

A koronavírus-járvány miatt egész sor diákolimpiai döntőt kellett elhalasztani. Voltak azért olyan sportágak, amelyek még meg tudták rendezni a finálékat. Bő egy hónapja, március első hétvégéjén Szolnok volt a házigazdája a serdülő (15 évesek) országos diákolimpiai dzsúdódöntőnek, ahol a kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola diákja, Schneider Sára aranyat szerzett a 36 kg-os súlycsoportban. Szintén a serdülőknél, a 14 évesek között K1 ezer méteren szerzett aranyat Szerafin Zsófia Sára, akinek egyébként több medál is jutott az országos kajak-kenu döntőben.

Rendezőként is emlékezeteset alkottunk. A kaposvári középiskolás röplabdadöntő mellett tavaly október végén Marcali volt a diákolimpiai duatlondöntő házigazdája, ahol ugyan arany nélkül zártunk, ám így is jutott bőven ezüst- és bronzérem a házigazdának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában