KÉZILABDA

2020.04.14. 17:00

Tollvonással törölték el a Siófok KC egész éves munkáját

Nerea Pena, Andrea Kobetic, Simone Böhme, Hársfalvi Júlia, Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda is felszólalt a kézilabda-szövetség döntése ellen.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

Indulatokat keltett a Magyar Kézilabda Szövetség azon döntése, miszerint azok a csapatok indulhatnak a nemzetközi kupákban, melyek a 2018/2019-es kiírásban kiharcolták azt. Hiszen ezáltal az NB I-ben második Siófok KC nem vehet részt a Bajnokok Ligája küzdelmeiben.

– Az egészség a legfontosabb, így a bajnokság beszüntetése jó döntés volt – nyilatkozta Andrea Kobetic a klub hivatalos honlapján. – De nem így, nem lehet egy tollvonással eltörölni sok-sok ember közel egy éves munkáját. Mély csalódottságot érzek, az idén mindenünket kitettük a pályára, fantasztikus csapatot és közösséget formáltunk. A BL-indulás volt az álmunk, történelmet szerettünk volna írni, de ezt most elvették tőlünk egy szempillantás alatt.

– Egyetértek azzal, hogy befejezettnek nyilvánítják a bajnokságot – tette hozzá Simone Böhme. – A módjával viszont már nem, 18 mérkőzést lejátszottunk a 26-ból, és most a tavalyi év eredményeit veszik számításba, ez érthetetlen. Miért nem vettek példát más ligáról, például Dániáról vagy Norvégiáról? Két éves szerződésem van a Siófokkal, a mi közös álmunk a Bajnokok Ligája volt. Természetesen továbbra is mindent meg fogok tenni a klubért, mindegy hogyan hívják a sorozatot, legyen az BL vagy EHF-kupa. Egy álom most összetört, mert megérdemeltük volna a BL-helyet, megdolgoztunk érte. Most egyelőre várjuk, az EHF milyen döntést hoz.

– Csalódott vagyok, mert a felkészüléstől kezdve rengeteget dolgoztunk azért, hogy a céljainkat megvalósíthassuk – mondta Hársfalvi Júlia. – Most úgy érzem, minden kárba vész. Szomorúságot, csalódottságot, elkeseredettséget tapasztalok a csapattársaimon, illetve a klub dolgozóin is. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy bebizonyítsuk, milyen erőt képviselünk. Összetartó csapat a miénk, és képesek vagyunk egy újabb remek szezont produkálni.

– A koronavírus-járvány okozta leállás és ennek következményei alap helyzetben is komoly gazdasági problémát okoztak a sportszervezeteknek, és ezután még jön egy olyan döntés az MKSZ részéről, amely teljesen megsemmisíti az eddig elvégzett munkánkat – fogalmazott Tomori Zsuzsanna. – Amikor 2019 júliusában elkezdtük a közös munkát, megbeszéltük, mindenki félretesz mindent, felveszi a munkásruhát és mindent alárendel azért, hogy elérjük az ezüstérmet, s a lehetőséget a BL-re.

– Hétről hétre éreztük a szurkolók biztatását, mindig mindenhol velünk voltak, együtt lélegeztek a csapattal – hangsúlyozta. – A klubban sok ember dolgozik azért, hogy fejlődni tudjunk. A döntése érthetetlen, lejátszottuk a bajnokság 70 százalékát, és most azt mondták, az elmúlt tíz hónap meg sem történt. Ezt sportolóként nehéz feldolgozni és nehezebb elfogadni. Megérdemeltük volna a szabadkártyát a BL-re.

Az SKC spanyol karmestere, Nere Pena a közösségi médiában üzent. Ő is szomorú a döntés miatt, mely szerinte nem igazságos, hiszen nem fair kidobni hét-nyolc hónap munkát a kukába. Az irányító megjegyezte, reményei szerint szabadkártyásként ott lehetnek majd a Bajnokok Ligájában.

Szikora Melinda is a Facebook­on tette közzé véleményét. – Szavakkal nehéz leírni, milyen érzések keringenek most bennem, hiszen úgy tűnik, minden erőfeszítés hiábavaló volt. Egy viszont fix: az idén megtapasztaltuk, milyen is nagy csatákat nyerni, ebből építkezve fogunk a jövő szezonban pályára lépni a céljainkért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában