elsőre első

2020.05.28. 10:11

Nagyot dobbantottak a kényszerpihenő után

A Bévárdi Rally Team is részt vett az FRT szabadszállási versenyén. Bévárdi Péter és Kanász Cintia egy szoros verseny végén állhatott a dobogó tetejére. Az elmúlt időszakról, és a kényszerpihenő utáni első éles küzdelemről kérdeztük őket.

Hoffmann Zsolt

A koronavírus-járvány rendesen megnehezítette az év eddigi részét. A csapat is készült már az újabb bevetésre még a szigorítások előtt. Hol lett volna az első verseny?

K.C. – Igen, készültünk. Az idei évre a Rally 3-as versenyek kerültek elsősorban a tervek közé. De mivel a versenyek nagy része nagyon nagy távolságra van tőlünk így a közelebbi versenyekre összpontosítottunk. Ezek között volt Kurd-Lengyel, Oroszlány, Porrogszentkirály, Geresdlak.

 

Hogyan telt az elmúlt két hónap, volt lehetőség tesztelésre? Változott valami az autón?

B.P. – Az elmúlt két hónapunk várakozással telt, de az autó így is az utolsó pillanatban lett kész. Az autó hibái javítva lettek, lengéscsillapítókat revízióztattuk, kapott az autó új rugókat. Az FRT májusi versenyén kívül nem volt esélyünk tesztelni.

Szabadszálláson már-már családias hangulat várta a versenyzőket. Milyen volt újra visszakerülni a megszokott közegbe?

K.C. – Mivel ez volt életem harmadik nagyobb versenye így most már kicsit egyszerűbbnek éreztem, de azért az izgalom még nem hagyott alább. Nagyon vártuk már, és most éreztük azt, hogy valóban jól tudunk együtt működni, jó páros vagyunk.

B.P. – Most éreztük az, hogy az autóval már teljesen tudunk azonosulni, és hozta azt amit a kezdetekben megálmodtunk. Azt érzem az autót végre úgy tudom irányítani ahogy szeretném.

 

Egy tél verseny nélkül elég nagy kiesés, pláne így, hogy utána még két hónap kényszerpihenőt is kellett tartanotok. A rajt után könnyű volt visszarázódni?

K.C. – Nem volt egyszerű a több hónap kiesés után újra autóba ülni, de nem éreztük nehézségnek, mert már hétről-hétre jobban vártuk, hogy mikor jön el a mi időnk.

B.P. – Nem volt nehéz megszokni, mert előtte sem volt rá sok lehetőségünk, de van egy tréning autónk ami legalább adott nekünk egy kis gyakorlási lehetőséget.

 

A nap végére sikerült bezsebelni a kategória első helyét. Nagy küzdelem volt?

B.P. – Megmondom őszintén, nem gondoltuk volna, hogy így alakul. Amikor odaértünk az időjárás annyira nem kedvezett nekünk, annyira szakadt az eső, és annyira fújt a szél, hogy a rajt előtt még egy faág is sikeresen a fejemre esett. Az első két tesztkör alatt elállt az eső ami szerencsénkké vált, mert csak száraz gumival készültünk. Az első gyorsaságit teljesítettük, az elég technikás, szűk pályán. Amikor az időket néztük nem gondoltuk volna, hogy a kategóriánk elejében leszünk de tudtuk, hogy még 2 század másodpercet be kell hoznunk az első helyért így mindent megtettünk azért, hogy a dobogó felső fokára állhassunk a nap végén, ami nem volt egyszerű, mert a mezőny nem volt gyenge, ügyes párosokkal kellett versengenünk.

Melyik versenyen láthatjuk a csapatot legközelebb?

K.C. – Az, hogy hol fogunk indulni az már csak azon múlik mi fog beleférni a keretünkbe. Rengeteget dolgozunk így nem egyszerű kiválasztani még az időpontot sem. Nagyon szeretnénk Kurd-Lengyel között megrendezett versenyen indulni, ha a verseny megrendezésre kerül.

 

A járvány hatással volt a csapat büdzséjére is?

B.P. – A járvány országszerte mindenkit érintett ,így sajnos nekünk sem egyszerűsítette meg a helyzetünket.

Az eredményességre nem lehet panasza senkinek. Sikerül meggyőzni újabb szponzorokat is?

K.C. – Sajnos a mai világban a szponzorok keresése nem egyszerű. Egyedüli szponzorunk akiknek nagyon sokat köszönhetünk egy helyi, siófoki sátor és ponyvakészítő cég. A versenyek során mindig biztosítva van, hogy eső és szél ne nehezítse versenyünket. De egyelőre nem találtunk még olyan szponzort aki látná bennünk a lehetőséget.

Ki és miben tudná támogatni a további versenyzést?

B.P. – Olyan támogatóra lenne szükségünk akivel kölcsönösen tudunk együttműködni. A szponzoráció nem csak arról szól, hogy valaki támogat minket és mi cserében semmit sem teszünk. Rengeteg reklámot tudunk biztosítani a cégeknek, mint az autónkon, csapatruházaton, és a közösségi médiában. Azt, hogy ki és miben tudna segíteni azt így nehéz meghatározni. Nekünk a legnagyobb segítség az lenne, ha a versenyünk költségvetésében segítséget kaphatnánk vagy akár a versenygumik beszerzésében, mert sajnos ezek elég nagy költséget jelentenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában