SPORTBERUHÁZÁS

2020.06.11. 12:44

Megújul a nagyatádi csarnok küzdőtere

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ezekben a hetekben megújul a nagyatádi Városi Sportcsarnok küzdőtere és egy új konditeremmel is bővült az intézmény.

Györke József

Fotó: Picasa

Ezekben a hetekben megújul, korszerűbbé válik és új sportfelszerelésekkel is bővül a nagyatádi Városi Sportcsarnok. A 60 milliós beruházás 70 százalékát támogatásként kapta az intézmény, a teljes költség maradék 30 százalékát az önkormányzat pótolja. Az első szakaszban a fűtés cseréjét valósították meg. A második részben a küzdőtér kap új felületet. Előbb az alapokig felbontották a korábbi küzdőteret. Ezt követően a gumis alépítményre fektették a 2 centiméter vastag, 9,5 centi széles és a 4 méter hosszú, kezelt fenyődeszkalapokat, amire a parketta kerül. Az utolsó szakaszban parkettáznak, vonalaznak (pályákat festik), majd visszaszerelik az oldalfalakat. Ha más probléma nem jön közbe, akkor júliusban várható az átadás.

Új konditeremmel is bővül a sportcsarnok. A Rinyamenti KC együttese a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán 15 millió forintot nyert kondicionálógépek beszerzésére. A sportolók ezt követően korszerű gépekkel edzhetnek majd. A napokban már fel is szerelték a berendezéseket (keresztcsiga, Scott-pad, tolód­z­kodó, futópad, több fix egykezes állvány, lábtoló, négyoldalas torony, 2 spinning bicikli). Ezeket mind használják majd a tréningek során. Az edzés­időn túl a Rinyamenti KC, valamint a Kulturális és Sportközpont kiadhatja használatra a berendezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában