KOSÁRLABDA

2020.06.24. 10:08

Vojvoda volt a sztár a táborban

Mint arról már lapunkban beszámoltunk, javában zajlik a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola nyári kosárlabdatábora.

Kun Zoltán

Immár ötödik éve rendezik meg a somogyi megyeszékhelyen a közkedvelt tábort, ahová rendszerint hamar elfogynak a férőhelyek. Az első turnus látogatottságára sem lehetett panasza a szervezőknek, hiszen közel nyolcvan gyermek vett részt a foglalkozásokon. A gyakorlatsorok mellett egyéb programokat is kínálnak a résztvevők számára. Többek közt a sportág honi képviselői közül jeles személyiségek tartanak élménybeszámolót a gyerekeknek. Az elmúlt héten Fodor Márton, Puskás Artúr, valamint a Kaposvári KK NB I./A csoportos csapatának kapitánya, Hendlein Roland is a kosártábor vendége volt.

Az Egyesült Államokból hazalátogató Filipovity Péter a tengerentúli élményeit is megosztotta a gyerekekkel. A nyári tábor második – hétfőn a Kaposvár Arénában kezdődött – turnusa is „telt házas”. Csakúgy, mint korábban ezúttal is nyolc állomásból álló, forgó rendszerű feladatsort kell teljesíteni a gyerekeknek.

 

Mindezt persze úgy állították össze az edzők, hogy azok is megoldhassák, akik csak most ismerkednek a sportág alapjaival.

A gyerekek számára talán nem is találhattak volna méltóbb példaképet, mint a kedden a Kaposvár Arénába látogató Vojvoda Dávid. A felnőtt válogatott kosárlabdázó Kaposvárról indulva lett profi játékos, így a gyerekek is maguk előtt láthatták, hogy kitartó munkával bizony el lehet jutni a legmagasabb szintig is.

– Több, mint nyolcvan gyerekkel foglalkozunk a második héten – nyilatkozta lapunknak Fekete Ádám, a kosártábor szakmai vezetője. – A program nem változott a korábbiakhoz képest, s amennyiben az időjárás is engedi, szerdán a Virágfürdőbe is ellátogatunk. Nagy élmény volt a gyerekeknek a Vojvoda Dáviddal való találkozás. Az élménybeszámolót és a beszélgetést követően pedig sok közös fotó is készült a válogatott alapemberével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában