Kézilabda NB I.

2020.12.30. 19:18

Évbúcsúztató SKC győzelem

Visszavágott a szeptemberi vereségért a Siófok, mely negyvennégy perc után átvette a vezetést és bedarálta a Debrecent. Zovko edző remekül kezdte balatoni munkáját, kettőből két győzelem a mérlege.

Keszthelyi Zoltán

Beigazolódott Zovko edző előzetes várakozása, aki roppant kemény összecsapásra számított. Tanítványai negyvennégy percig futottak az eredmény után, volt olyan pillanata a találkozónak, amikor a vendégek öttel is mentek (10-15), sőt három és fél perccel a vége előtt még döntetlent (32-32) mutatott az eredményjelző. Ekkor aztán Kobetic kettő és Kiss egy gójával a balatoniak végleg lerendezték ezt a rengeteg, hatvan perc alatt – öt kimaradt hetes és több ziccer ellenére is – hatvannyolc gólt hozó bajnokit. Kobetic három találattal zárt, ám ebből kettőt a legfontosabb pillanatban ért el, Kiss Nikolett pedig legjobb meccsét játszotta siófoki színekben, hasonlóan eredményes magyar bajnokin utoljára érdi színekben volt több mint két éve, 2018 októberében, amikor kilenc gólt dobott érdi színekben az Albának. – A második félidőben jobban összeállt a védekezésünk, leginkább a beálló körüli – mondta a lefújás után Kiss Nikolett a siker titkáról.

Az elő félidei tizenkilenc után a másodikban „mindössze” tizennégyet kaptak a házigazdák, Szikora első védésére tizenkét percet kellett várni, amit további tíz követett, ami azért szintúgy fontos volt a sikerhez. Ha már a kapusoknál tartunk ez a találkozó a Csapó testvérek harcáról is szólt, igaz Kincső csak néhány percet kapott a debrecenieket erősítő Kyrával ellentétben. Az említett beálló elleni védekezés hatékonyságot jól mutatja, hogy Bordás az első félidei öt gólja után a fordulást követően már egyet sem szerzett, ahogy az őt váltó Tóvizi sem. Vámos egyedül nem tudta megnyerni ezt a találkozót, hiba dobott az első félidei hat gólja után hetet a fordulás után, pontosabban csapata utolsó hét gólját. Meg kell jegyezni várható volt, hogy az elő félidei tempót nem bírják sokáig a hajdúságiak, hisz a hét másodpercet játszó Vámosit leszámítva nyolc mezőnyjátékossal játszottak, ami behatárolta a lehetőségeiket. – Sérülések és egyéb okok miatt voltunk kevesen, de amíg bírtuk jól játszottunk – tette hozzá Vámos Petra, a tizenhárom gólját tizenöt kísérletből szerezte. Ha Vámos nem nyújt ilyen extrát és a kapuban csereként érkező Giegerich nem véd hétszer is kiválóan az utolsó 20 percben akkor ez egy sokkal simább találkozó lett volna…

A balatoniak szemmel láthatóan játékban előre léptek a csabai bajnoki óta, ám még mindig sok munka vár rájuk, ám ez a siker remélhetőleg az együttes hangulatán is sokat javít.

Siófok KC – DVSC Schaeffler 35-33 (17-19)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk. Vezette: Horváth P., Marton B.

SKC: Szikora – Böhme 1, Jezic 5, Kiss N. 8, Niombla 3, Kobetic 3, Aoustin 2. Csere: Csapó Kincső (kapus), Tóth G. 5, Tomori 1, Hársfalvi 4, Mazák-Németh 1, Such 2. Edző: Zdravko Zovko.

DVSC: Csapó Kyra – Bánfai 3, Kovács A. 4, Vámos 13, Bordás 5, Despotovic 5, Vantara-Kelemen 2. Csere: Giegerich (kapus), Tóvizi 1, Vámosi, Petrus. Edző: Köstner Vilmos.

Hétméteres: 2/-(1/-), illetve 8/5(3/1).

Kiállítás: 12(6), illetve 6(6) perc.

MESTERMÉRLEG

Zdravko Zovko: – A Debrecen nagyon stabil, jó csapat, jó elegye a fiatal és a rutinos játkosoknak egy remek edzővel. Nem úgy játszottunk, ahogy vártam, de a győzelem nagyon fontos volt. Az első félidőben nagyon rosszul védekeztünk, rengeteg gólt kaptunk és sok ziccert hibáztunk.

Köstner Vilmos: – A lányok minden vágyamat teljesítették, kivéve a győzelmet. Színes, szép támadójátékot játszottunk, buta kis hibákkal. Sok taktikai dolgot meg tudtunk valósítani, jóval többet, mint amire számítottam. Voltak hiányosságok, sajnos hiányzott egy-két értékesíthető ziccer és kimaradt hétméteres, de tetszett a csapat hozzáállása, ha ezen az úton haladunk, szép tavasz állhat előttünk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában