úszás

2020.12.16. 16:32

Hétvégén rendezik meg a Csík Ferenc Úszóversenyt

Újabb rangos úszóversenyt rendeznek a hét végén a somogyi megyeszékhelyen. A múlt héten záruló Felnőtt Úszó Országos Bajnokság után ezúttal a régió egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező versenyén a VIDEOTON-52. Csik Ferenc Úszó Emlékversenyen állhatnak rajtkőre az indulók.

Kun Zoltán

Csakúgy, mint az elmúlt évben idén is névadó fő szponzorként támogatja az eseményt a VIDEOTON.

Kaposvár város egyik legnagyobb múlttal rendelkező sportrendezvénye idén elmaradt az eredeti időpontjában az akkori vírushelyzet miatt. A szervezők a múlt heti országos bajnokság tapasztalatai alapján úgy döntöttek, hogy még idén pótolják a sportolók körében is nagyon közkedvelt rendezvényt, amellyel a város híres szülöttére emlékeznek.

Dr. Csik Ferenc 1913. december 12-én, 107 évvel ezelőtt született Kaposváron. Az 1936-os berlini olimpián aratott szenzációs győzelme a magyar sporttörténet legszebb lapjaira kívánkozik. Az olimpiai bajnok úszó, orvos, lapszerkesztő sportszerűségével, szerény és udvarias viselkedésével máig példaképül szolgál az őt követő generációk számára.

Szimbolikus a jelentése annak, hogy az olimpiai győzelméért kapott cserepes tölgyfa csemetét szülővárosában, itt Kaposváron ültette el.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola pénteken délután kezdődő – három napon át zajló – versenyén az előzetes nevezések szerint 270 sportoló ugrik majd medencébe. Ez összesen 1370 rajtot jelent. A hagyományos viadalon ismét rajtol a kaposvári sportiskolások legjobbja, Halmai Petra, aki a felnőtt országos bajnokságon egy arany-, és két ezüstéremmel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában