KÉZILABDA NB I

2020.12.30. 08:58

Vissza akarnak vágni a Debrecentől kapott idegenbeli pofonért

Harminckilenc nap után újra pályán a Siófok KC, mely a Debrecent fogadja zárt kapuk mögött szerdán, 16 órakor a női kézilabda NB I.-ben. A szezon közben Bent Dahlt váltó Zdravko Zovko edző hazai debütálását az M4 sport élőben közvetíti.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Megjósolhatatlan milyen meccs várható, hisz 39 nap játék nélkül hosszú idő, a balatoniak akkor Békéscsabán nyertek (31–20), míg a DVSC Törökországban, a Kastamonu otthonában kapott ki (30–31) EHF-kupa- találkozón és búcsúzott a sorozattól. A török kaland előtt pedig 93 napja (!) játszottak bajnokit, melyen épp a Siófokot verték (30-25)! Bizonyára most nagy a bizonyítási vágy a balatoniakban, akik vissza akarnak vágni azért – mint Zovko edző mondta – igen jelentős pofonért.

A házigazdák alapozással töltötték az elmúlt időszakot, akik közül Tomori, Szikora és Jezic vett részt a december 3-20 közt rendezett Európa-bajnokságon, ahonnan utóbbi bronz­éremmel tért haza, míg debreceni oldalról Tóvizi képviselte a klubját. Hársfalvi intenzívnek és keménynek nevezte az elvégzett munkát, míg a védekező specialistának számító Mazák-Németh roppant hajtósnak titulálta, aki szerint a jövőben beállóként is szóhoz juthat. A szünet jókor jött nekik, hisz Zovko edzőnek – Pena, Snelder, Eckerle, Van Heijden távozása után – új csapatot kellett építenie, mely érkezésekor mentálisan és talán nem túlzás, fizikálisan sem volt a legjobb állapotban. A tréner bemutatkozó, csabai bajnokiján a szerény képességű házigazdák 38 perc után döntetlenre álltak ellenük (16–16), ami jól érzékeltette, hogy rengeteg munka vár még rájuk.

A DVSC ellen most végre némi képet kaphatunk arról, hol is tart Zovko edző formálódó csapata. – Szeretném viszontlátni azt a lendületet és motivációt, amit a téli alapozás során láttam nap mint nap – mondta a szakvezető, aki roppant kemény összecsapásra számít. Tanítványai az átalakulás ellenére esélyesek, a statisztika is mellettük szól, hisz a piros-fehérek nem nyerni járnak a Balaton partjára, ez legutóbb tíz éve, 2011 januárjában sikerült nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában