RÖPLABDA EXTRALIGA, FÉRFIAK

2021.04.07. 11:25

Csütörtökön nyerni kell, hogy éljen a remény

Amolyan „most, vagy soha!” hangulatban várja a rekordbajnok Fino-Kaposvár társulata a férfi röplabda bajnoki döntő második felvonását, amelyet csütörtökön 17.15 órakor játszanak a Kaposvár Arénában; a második aranymeccsről a somogyi sportbarátok sem maradnak le, miután az M4 Sport élőben adja.

Fenyő Gábor

Amúgy nagyon ráfér már a kaposvári csapatra egy Pénzügyőr elleni siker, hiszen ellenkező esetben a vendég fővárosiak már 2–0-ás előnyre tennének szert az egyik fél három győzelméig tartó párharcban, s akkor már akár vasárnap este is pont kerülhet a finálé végére. A somogyiak azonban azon vannak és dolgoznak, hogy ez történjen meg, s ennek érdekében mindent el is fognak majd követni a pályán.

– A bajnoki döntő első fővárosi meccse nem a miénk volt – kezdte Denys Veletsky, a Fino-Kaposvár 20 éves, 204 centis ukrán centere. – Ha csütörtökön este a Kaposvár Arénában a saját játékunkat tudjuk játszani és azt erőltetjük rá az ellenfelünkre, akkor összejöhet a dolog. Az első találkozón végig a házigazda Pénzügyőr akarata érvényesült, ők irányították a játékot. S még valami: a folytatásban – sem most, sem pedig a következő összecsapásokon – nem hibázhatunk ilyen sokat, mert az végzetes lehet. Végig figyelni, koncentrálni kell, s akkor van remény az egyenlítésre.

– Én is úgy vélem, hogyha végig fegyelmezetten tesszük a dolgunkat a pályán, s maradéktalanul betartjuk a taktikai utasításokat, akkor igen is lehet keresni valónk – tette hozzá Hamza Ouyachi, a Fino-Kaposvár ugyancsak 20 éves marokkói centere, aki pontosan 210 cm-nél állt meg a növésben.

– Az elmúlt napokban az volt a legfontosabb feladatunk, hogy megpróbáljuk újra visszaszerezni azt a küzdeni tudást, amely jellemzett minket a Bp. MAFC-BME elleni elődöntőben, Csütörtökön kora este a Kaposvár Arénában kiderül, hogy sikerrel járt-e a törekvésünk – mondta amolyan zárszóként Ruben Wolochin, a kaposváriak argentin származárú mestere.

Ezek is érdekelhetik