labdarúgás nb2

2021.04.25. 19:45

Végre pont hazai pályán, idén az első

Öt vereség után újra pontot szerzett hazai pályán a BFC Siófok, ráadásul kétgólos hátrányból. A győrieknek viszont ez volt a hatodik nyeretlen idegenbeli bajnokijuk egymás után.

Keszthelyi Zoltán

 

A balatoniak magukat hozták nehéz helyzetbe, miután két szögletből két gólt kaptak. Az elsőnél ráadásul Izing finoman szólva máshogy is felszabadíthatott volna, majd Vitális pontrúgása után éppen ő szabálytalankodott Priskinnel. A másodiknál Vitális belőtt labdájába Priskin csúsztatott bele, a hosszún pedig Polényi maradt le Fejesről, aki egy lépésről bólintott a hálóba.

 

A szünet után nagy hajrát nyitottak a balatoniak, ahogy a legutóbbi fordulóban Nyíregyházán, ezúttal is Nikházi „hozott össze” egy büntetőt, akinek a lábára Fejes lépett rá, majd Tömösvári gyengécske szöglete után megint Nikházi volt, akinek pörgetésébe Priskin kézzel ért bele a röviden. Elek mindkét büntetőt a kapu bal oldalába lőtte, a másodikon Ruisz rajta volt, de nem tudott hárítani. Ezzel a duplával Elek már kilencnél jár a szezonban, Balogh mögött a második a házi góllövőlistán. A két kapott gól ellenére Hutvágner is hozzájárult az ikszhez, mert döntetlennél megfogta Májer életerős löketét. A balatoniak dicsértére szolgál, hogy kétgólos hátrányban is megőrizték harci kedvüket, nem adták fel a pontszerzés reményét. A játékuk minősége persze nem volt az igazi, de ez a mérkőzés is igazolta, ebben az osztályban akkor lehet eredményt elérni, ha egy csapat harcol, küzd a pályán. Ez az alap, a játék pedig amolyan hab a tortán.

Mihalecz István (BFC Siófok): – Kétszer melegített a csapat, egyszer a meccs előtt, egyszer pedig az eső harminc percben. A találkozó kétharmadában aztán jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki és így 0-2-ről kiegyenlítve sikerként értékelem ezt a teljesítményt.

Dobos Barna ( ETO FC Győr) : – Az első félidőben meggyőző fölényben játszottunk, da a másodikban visszaesett a teljesítményünk, ezért egy pontot tudtunk szerezni.

 

Merkantil Bank Liga NB II – 34. forduló

BFC Siófok – WKW ETO FC Győr 2–2 (0–2)

Siófok, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Hanyecz Bence (Kis Zoltán, Kulman Tamás)

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Izing, Kiss B. (Deutsch B., 46.p.) – Kecskés T. (Nikházi, 46.p.), Tajthy T. (Medgyesi, 88.p.) – Hajnal G. (Elek B., 46.p.), Cipf, Balogh B. (Tömösvári, 73.p.) – Horváth P. Szakmai igazgató: Mihalecz István.

WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Vu

 

Ezek is érdekelhetik