quad sport

2021.05.22. 13:41

Sikert sikerre halmoz a kicsi lány a nagy quadon

Mohácsi Zsófia, a Kaposvári Autósport Egyesület tizenkét éves versenyzője ebben az évben először Hatvanban állt rajthoz az I. Horváth Rudolf Intertransport kft. Kupa- Nemzetközi meghívásos quad és side by side short-track versenyén.

Barkóczy László

Zsófi most új quadjával, egy Honda TRX EX 400-al junior kategóriában indult a három futamból álló versenyen, ahol végül összesítve ezüstérmet szerzett.

Lapunk hasábjain és a portálunkon a sonline.hu oldalán is bemutattuk már a fiatal tehetséget. 2020-ban a hivatalos MAMS lista lapján az Országos Quad bajnokság HQC Junior kategóriájában 3. helyezést ért el.

– Ezzel a short track versennyel kezdődött meg számomra 2021-es verseny szezon. Talán még jobban izgultam, mint eddig bármikor, mivel most először versenyeztem az új, nagyobb teljesítményű quadommal. – mondta el kérdésünkre Zsófi. – Az új gépet már teljesen megszoktam, csak az automata váltó hiányzik, kicsit.

A Short track stílusú quad verseny merőben más, mint a quad cross stílus, mint amihez eddig szoktam. Itt a rajt vonalán sorban, szorosan egymás mellett sorakozunk fel, majd a verseny több rövid körből áll sík terepen. A versenygépek erejére is kell támaszkodni, a gyors kanyarodásra, a súlypontáthelyezésekre, és a gyors váltásokon van a fő hangsúly. Egy percre sem maradhat ki, rendkívül fontos a versenygép és pilóta összhangja, koncentrációja, hiszen rengeteg előzés van akár egy körön belül is.

– A következő hónapok aktívan fognak telni – mondta Zsófi édesapja és edzője, Mohácsi Balázs. – Heti rendszerességgel edzünk a versenyekre. Ez nem csak „quadozást”, hanem fizikai felkészülést, erőnléti edzést is jelent. Mindegyik nagyon fontos, mert a versenyeken a „gép” adottságain felül a versenyző ügyességén, rutinján, vezetési technikáján is múlhat egy verseny. De a fizikai erőnlét és kondíció is befolyásolja a verseny kimenetelét és eredményét. A felkészülést szakmailag Németh Kornél a NémeTH Motocross Suli vezetője, a műszaki hátteret és egyéb felkészülését Feitner Viktor a Kaposvári Autósport Egyesület elnöke segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában