kosárlabda

2021.07.23. 10:33

Az amerikai T.J. Price a Kaposvári KK új játékosa

Nimrod Hilliard után újabb amerikai játékost igazolt a férfikosárlabda NB I./A-csoportjában szereplő Kaposvári KK együttese, a korábban a Körmend és a Szolnok csapatában is megforduló, kettes poszton bevethető T.J. Price egy esztendőre szóló szerződést kötött a somogyi csapattal.

Sonline

– A huszonnyolc esztendős, 196 centiméter magas Price 2015-ben végzett a Western Kentucky egyetemen, majd első profi szezonját a francia Lille gárdájában töltötte – tájékoztatott a Kaposvári KK a hivatalos honlapján. – Ezt követően két idény erejéig az amerikai profi kosárlabda-bajnokság, azaz az NBA G-Ligájában játszott, majd Magyarországra vezetett útja. A 2018/19-es szezonban az alap- és középszakaszt is megnyerő EGIS Körmend színeiben végül bajnoki ezüstérmet szerzett. Price összesen negyvennégy bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az NB I./A alapszakaszának a nyolcadik, a középszakasz felsőházának pedig a negyedik legjobb pontszerzőjeként a vasiak egyik legfontosabb játékosának bizonyult. Az idény során mérkőzésenként huszonnyolc perc alatt 16.9 pontot, 3.3 lepattanót, 3.2 gólpasszt és 1.3 labdaszerzést átlagolt, mezőnyből 47 százalékkal, triplából 43 százalékkal, míg büntetőből 81 százalékkal célozva.

– A 2019/20-as idényben előbb Hongkongban kosárlabdázott, majd decemberben visszatért a magyar bajnokságba és a Szolnoki Olajbányásznál folytatta pályafutását – közölte a delfinek.hu. – A koronavírus által félbeszakított idényben hét összecsapáson lépett pályára, átlagban huszonhárom perc alatt 9.6 pontot szerzett. A mögöttünk hagyott évadot a román élvonalbeli Dinamo Bukarest gárdájában töltötte, itt 14.5 pontot, 3 lepattanót, 3.8 gólpasszt és 1.9 labdaszerzést átlagolt – miközben mérkőzésenként átlagban két tripláját 46 százalékos pontossággal dobta.

Az amerikai, kettes poszton bevethető, T.J. Price a Kaposvári KK együttesében a 10-es mezszámmal fog majd szerepelni.

A 2021/2022-es idényre jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező játékosok: Nimrod Hilliard, T.J. Price, Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Plézer Gábor, Puska Bence, Paár Márk, Csorvási Milán. Molnár G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában