STRANDRÖPLABDA

2021.07.27. 08:45

Harmadik helyen zártak Lutter Lizáék

Bronzérmet szerzett a Lutter Liza, Wirth Annamária alkotta páros a Gyenesdiás Open elnevezésű kiemelt A-kategóriás országos strandröplabdaversenyen. A kétnapos viadalon a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben szereplő duó összesen hat mérkőzést játszott, és értékes ranglistapontokkal (is) gazdagodott.

Molnár Gábor

A Lutter, Wirth kettős az idei országos bajnokság eddigi három mesterversenyén két kilencedik és egy tizenharmadik helyet szerzett, az elmúlt hétvégén pedig egy rangos, kiemelt A-kategóriás viadalon lépett homokra a Balaton partján. A Gyenesdiás Open elnevezésű versenyre összesen huszonnégy páros nevezett, és a kaposváriak hatodik kiemeltként várták a kezdést.

A RÖAK egysége a csoportkörben a Benedek, Kőszegi duót 21:8-ra, a Kovács Eszter, Márki Gabriella kettőst pedig 22–20 arányban győzte le. A nyolcaddöntőben a Balogh Borbála, Pap Zorka Luca páros sem állította meg a lányokat, akik két szettben biztosították be másnapi szereplésüket. Vasárnap a negyeddöntővel indult a program, és Lutter Lizáék a vártnál is biztosabban nyertek Dénesi Brigitta és Török Mercédesz ellen 2–0 (11, 16) arányban. Az elődöntőben az évek óta együtt játszó Divényi Zita, Réthelyi Zsófia Ágota duó előbb 21–19, majd 21–18 arányban felülkerekedett, így a RÖAK párosa a bronzéremért szállhatott harcba az utolsó meccsén.

Szoros, izgalmas csata bontakozott ki a nagy rivális kispesti Horváth Dóra, Veress Kata kettős ellen, de 15–13-as állásnál megsérült Horváth, aki már nem tudta folytatni a játékot. Lutter Eszter és Wirth Annamária így végül a harmadik helyen zárt. A Gyenesdiás Opent némi meglepetésre Divényi és Réthelyi nyerte meg az első helyen kiemelt Győri Panna, Szabó Adrienn egység ellen, miután 2:1 arányban diadalmaskodott.

A végeredmény

Nők: 1. Divényi Zita, Réthelyi Zsófia Ágota, 2. Győri Panna, Szabó Adrienn, 3. Lutter Eszter és Wirth Annamária (Kaposvári Röplabda Akadémia), 4. Horváth Dóra, Veress Kata. Férfiak: 1. Kiss Dániel, Bán Viktor Erik, 2. Oláh Botond, Benkő Balázs Bálint, 3. Bodnár Lajos, Filius István Zoltán, 4. Ghazal Jamil, Solti Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában