rali

2021.07.01. 10:12

Mecseki diadallal váltak esélyessé a siófoki ralisok

Remek szezont fut a siófokiak Gyarmati Ariel, Kocsis György párosa, a szlovéniai siker után a Mitropa kupa második, magyarországi versenyét, az 54. Mecsek Rallyt is megnyerték kategóriájukban. Ezzel újonc létükre a hét versenyből álló sorozat egyik esélyesévé léptek elő.

Keszthelyi Zoltán

Sokéves hazai versenyzés után vette az irányt a nemzetközi színtér, pontosabban a Mitrópa Kupa, a Közép-európai bajnokság felé a Gyarmati, Kocsis páros, akik a megnyert szlovéniai viadal után a sorozat második, magyarországi fordulójában, a Mecsek Rallyn is győzni tudtak. Ráadásul magabiztosan, végig tartva vezető pozíciójukat úgy, hogy tízből nyolc gyorsasági az övék volt.

Két verseny után két győzelemmel vezetik az említett nemzetközi bajnokság nem homológ autókat felsorakoztató kategóriáját. Hogy milyen teljesítményt nyújtottak a Mecsek Rallyn, azt az is jól mutatja, hogy ők lettek a legeredményesebb Mitsubishi-páros, és az időeredményük pedig az abszolút tizedik helynek felet meg.

– Sok apró változás miatt úgy döntöttünk, nulláról készítünk itinert, jól sikerült a szakaszok feldolgozása, másrészt az autó új fejlesztéseinek beállítása is jól sikerült, alacsonyabb súlypont miatt stabilabb, „gokartosabb” lett, aminek előnyét főleg a nagyobb tempóknál lehetett érezni – mondta a siker összetevőiről Gyarmati Ariel.

A párost az időjárás is nagy kihívás elé állította, hisz egy versenyhétvégén belül kellett taktikát választani vihar utáni, vizes terepre és nyári hőségre, ám ez is remekül sikerült.

– Péntek este tíz óra körül rajtoltunk el az első pécsváradi szakaszon egy jókora vihart követően, végül intermedia gumikkal mentünk, ami remek választásnak bizonyult, ugyanis mire sorra kerültünk, addigra nagyrészt felszáradt a pálya – tette hozzá Gyarmati Ariel. – Másnap nem kellett agyalni, milyen gumit tegyünk fel, hisz végig száraz, napos idő volt, ötven fok meleggel a kocsiban, ami komoly kihívás elé állított minket.

A Mitropa Kupa következő állomása a július 23–25 közt a Zelezniki Rally, melynek Szlovénia ad majd otthont. Ezen a versenyen már a kategóriája első helyéről vághat neki az első szakasznak a szezon elejétől remekelő Gyarmati, Kocsis duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában