KÉZILABDA

2021.07.12. 18:13

Sikeres főpróbával zártak az olimpia előtt Tomoriék

Utolsó hazai előkészületi mérkőzését vívta hétfőn délután Siófokon a tokiói Nyári Olimpiai Játékokra készülő magyar női kézilabda-válogatott. Tomoriék Brazília együttese ellen léptek pályára és 24–23-ra nyertek.

Sonline

Fotó: NemA

Javában hangol a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai találkozókra. Az edzések mellett természetesen az előkészületi mérkőzések adhatnak hű képet arról, hol is tart az együttes a közös munkában.

A korábbi Montenegró elleni magabiztos győzelem, majd a pénteki, brazilok elleni 34–31-es diadal után a hétfő délutáni siófoki összecsapáson is hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatott a szakmai stáb.

A brazilok elleni újabb meccsen az első félidő első szakaszában jobbára a brazilok akarata érvényesült. A magyar csapat sem védekezésben, sem támadásban nem tudta felvenni a versenyt a dél-amerikaiakkal. Tizenöt perc alatt tizenkét gólt kapott a magyar válogatott, ez pedig mindennél többet mond a védekezés hatékonyságáról. Támadásban sem volt jobb a helyzet. Ez idő alatt mindössze hét dobott gól állt az eredményjelzőn a hazai oldalon. Aztán jó védekezéssel és eredményesebb kapu előtti játékkal 7–12-ről 13–13-nál sikerült egyenlíteni. A szünet utáni játékot egy gólos hátrányban kezdte a magyar válogatott, amely nem tudott fordítani az első percekben. Időkérés után átszervezte csapatát Elek Gábor és Schatzl egyenlített is 18–18-nál.

A brazil kapuban Arruda kiváló százalékkal védett, ennek köszönhetően gyors ellenakciókat vezethetett az ellenfél. Az utolsó tíz percre 20–22-nél egy újabb Elek időkérést követően mehetett vissza a pályára a magyar válogatott. Három perccel a vége előtt újra villant Schatzl, így 23–22 volt az állás, majd az utolsó percben ugyancsak ő volt eredményes. A brazilok hiába szereztek egy újabb találatot egyenlíteni már nem sikerült nekik.

A magyar válogatott pénteken utazik Tokióba, ahol Norvégiával játszik még egy edzőmeccset az olimpiai rajt előtt.

Nemzetközi előkészületi mérkőzés:

Magyarország–Brazília 24–23 (13–14)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, vezette Bíró Ádám, Kiss Olivér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában