Labdarúgás

2021.08.15. 21:32

Rákóczi: pontot ért a lánykérés

Lánykéréssel színezett mérkőzésen szerzett egy pontot a Kaposvári Rákóczi FC a Kelen SC ellen a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Klein Péter

Sorozatban a harmadik hazai mérkőzését vívta az újjáalakulóban lévő Kaposvári Rákóczi FC, amely az újonc, száz százalékos Kelent SC gárdáját fogadta a cukorgyári gödörben. Már a mérkőzés előtt pillanatokban lehetett érezni a levegőben, hogy ez az este nem kizárólag a futballról fog szólni. A kezdőrúgáshoz ugyanis egy ifjú hölgy sétált oda a reflektorfényben, a kezdőkörben pedig hatalmas meglepetés érte: János Norbert ugyanis megható szavak után féltérdre ereszkedett, majd megkérte a kezét.

Szíve választottja, Regina az egész stadion, no meg persze János Norbert nagy örömére hatalmas igennel felelt. A mérkőzés így örömmámorban kezdődött, s az első negyed órát követően abban is folytatódott, hiszen előnybe kerültek jól futballozó hazaiak. Zvara Dávid beívelését követően Harsányi Dániel készítette le lövésre a labdát János Norbertnek, akinek lökete még elakadt egy blokkoló lábban, a kipattanó azonban Harsányi Dániel elé került, a 18 éves védő pedig közelről, csatárokat megszégyenítő higgadtsággal, kapásból lőtt a bal alsóba.

A gólra majdnem jött az újabb gól, hiszen Fehérvári Tamás beadását Zima Ádám pont Borbély Ákos fejére ütötte, aki meglepődött, így nem tudta irányítani fejesét, amely éppen a kapu mellé szállt. A következő percekben azonban átvette a meccs irányítását a fővárosi gárda, ez pedig a labdabirtoklás mellett a hazai kapu előtt is érződött. Pogacsics Krisztiánnak Tímár Norman éles szögből leadott lövésénél kellett bemutatni első bravúrját. Ezt több kisebb védés követe, majd egy újabb nagyobb: Soós Dávid ugyanis két védő közül kibújva tudta kapura piszkálni a labdát, a Rákóczi hálóőre azonban leért a bal alsóba. Az egyre erősödő vendég fölény az első félidő hosszabbításában érett góllá, hiszen Babinszky Bence senkitől sem zavartatva, nyolc méterről, középről lőtt a hálóba, Pogacsics Krisztián ebbe a lövésbe csak beleütni tudott.

 

A második félidőre egy harcosabb Rákóczi jött ki, amitől megélénkült a mérkőzés. Mind a két kapu előtt adódtak helyzetek, a legnagyobbak a hazaiak előtt: Bíró Dominik lapos középre adását János Norbert estében pofozta kapura, Zima Dávid bravúrral a bal alsó sarok mellé tudta sodorni a labdát. A következő lehetőséget az újdonsült vőlegény, János Norbert hagyta ki, akit így is dicséret illet, hiszen lecsapott egy középre passzolt labdára, amit tizenhat méterről lőtt a bal alsó mellé. A hajrában ismét átvette a mérkőzés irányítását a Kaposvár. A hazai együttes a kapuja elé szorította a Kelent, amely kihúzta az utolsó perceket újabb kapott gól nélkül. A kaposvári fiatalok azonban megszakították a budapestiek győzelmi sorozatát a cukorgyári gödörben.

Kaposvári Rákóczi FC–Kelen SC 1–1 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. V.: Horváth P. (Farkas G., Bizderi).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Harsányi, Lakatos G. (Orsós T., a szünetben), Fehérvári (Szederkényi, a szünetben) – Borbély Á., Gál, Zvara – Bíró D. (Palkovics, a 65. percben), Mayer M. (Dömötör D., a 76. percben), János N. (Sólyom, a 89. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Kelen SC: Zima – Babinszky, Wild, Horváth M., Lipcsei Á., Kádár M. (Tóth K., a 78. percben) – Borbély B. (Kertai, a 82. percben), Pintér B., Erdei (De Oliveira, a 74. percben), Tímári – Soós. Vezetőedző: Harmati Tamás.

Gólszerzők: Harsányi (a 15. percben), illetve Babinszky (a 45+1. percben).

Sárga lap: Mayer M. (az 52. percben), Szederkényi (a 93. percben), illetve Erdei (a 41. percben), Kádár M. (a 49. percben), Tóth K. (a 79. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában