amerikai futball

2021.10.03. 20:00

Toboroztak a Darazsak

A hétvégén Kaposváron, a dr. Dobosi Mihály Sportközpontban tarott toborzót a Kaposvár-Taszár Hornets amerikai futballcsapata. Az érdeklődők pedig kipróbálhatták milyen kemény és izgalmas az USA egyik legkedveltebb sportja.

Klein Péter

elsõ felkészülési mérkõzését játszotta a Kaposvár Hornets amerikai futball csapata.

Fotó: Lang Róbert

Csodálatos őszi napsütésben bontották ki szárnyaikat a Darazsak, hogy minél több újonccal kedveltessék meg az Amerikai Egyesült Államok egyik legkedveltebb és legnézettebb sportágát. A toborzóra érkezők először egy felmérésen vettek részt, amit az egyesület vezetőedzője, Vati Márk tarott a számukra.

– Sajnos az előző szezonban nagyon kevesen voltunk, emiatt döntöttünk úgy, hogy toborzót tartunk – fogalmazott Vati Márk, a Kaposvár-Taszár Hornets vezetőedzője. – Szerencsére többeket megmozgatott az esemény, de szeretnénk még több emberhez eljutni, mert szerintem kevesen tudnak a csapatról. A bemutató edzésen felmértük az újoncokat, negyven yardos futásokkal, oldalazó futásokkal, felülésekkel, fekvőtámaszokkal, távolugrással, majd azt is megnéztük, hogy milyen a labdaérzékük.

– Nagyon jól éreztem magam az edzésen – jelentette ki Trzcinski Martin, aki először próbálta ki magát ebben a sportágban. – Az amerikai focit már régóta követem, de eddig még nem próbáltam ki. Szeretnék a csapat tagja lenni, úgy gondolom, hogy az elkapó vagy az összekötő pozíció illene hozzám a legjobban.

A Kaposvár-Taszár Hornets az ország második olyan amerikai futball egyesülete, amely saját pályával rendelkezik, s erre méltán lehetnek büszkék a Darazsak.

– A nyári szünetben kisebb intenzitással, de folytak az edzések, majd szeptemberben kezdtük el a felkészülést a 2022-es bajnokságra – mondta Lugosvölgyi György, a Kaposvár-Taszár Hornets elnöke. – A toborzót amiatt tartottuk meg, hogy ne essünk abban a hibába, amibe az előző szezon előtt, hogy elfogyunk. Szeretnénk legalább negyven játékossal nekifutni a szezonnak, bár kicsit elmaradt az érdeklődés a várttól. A következő évi indulásunk sok dolog függvénye. Az első és legfontosabb a játékosok létszáma, a második pedig, hogy fel tudunk-e készülni az áprilisi rajtig. Szerencsére jó helyzetben vagyunk, hiszen Taszáron saját pályával rendelkezünk, illetve hűvösebb időben a tornatermet is kedvezményesen tudjuk használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában