Kézilabda

2022.01.18. 13:01

A kézilabdáért dolgoznak Bogláron

Az akadémiát sporttudományos és szakmai szempontból segíti, a Testnevelési Egyetem modellváltását és fejlődését pedig kuratóriumi elnökként felügyeli Mocsai Lajos.

MW-összeállítás

A Nemzeti Kézilabda Akadémia megalakulása óta a legfőbb cél a folyamatos haladás és fejlődés a hazai kézilabdasport előrelépése érdekében. A 2021. január 1. óta Kézilabda-specifikus Módszertani Központként működő NEKA-n, illetve a decemberben elkészült új Diagnosztikai Központban is e filozófia mentén dolgoznak a szakemberek. 

– Óriási mérföldkő az új Diagnosztikai Központ, a NEKA Európában talán az egyedüli olyan utánpótlásképző központ, ahol minden képesség – köztük általános és funkcionális területek – fejlesztésére lehetőség és mód nyílik – fogalmazott a neka.hu-n Mocsai Lajos, a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia sporttudományos és szakmai főigazgatója. – Többek között az állóképesség, a gyorsasági, a maximális és a vertikális ugróerő, valamint a horizontális cselezés szempontjából is rendkívül fontos és hatalmas szerepet játszik. A fiatal sportolók teljesítményének maximalizálása gyakorlatilag megvalósul ebben a modern létesítményben. 

A Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Kézilabda Akadémia életében is kiemelt pozíciót tölt be Mocsai Lajos. 

– Az akadémiát sporttudományos és szakmai szempontból segítem, a Testnevelési Egyetem modellváltását és fejlődését pedig kuratóriumi elnökként felügyelem – hangsúlyozta. – Azt a tevékenységet, amit én folytatok az egyetemen – megtartva azt a specifikációt, amely a kézilabdára vonatkozik – ezen az akadémián keresztül tudom megvalósítani. 

A balatonboglári akadémia 2021 januárjától Kézilabda-specifikus Módszertani Központként is működik. 

– Úgy gondolom, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Testnevelési Egyetem szakmai napjai és konferenciái folyamatossá válnak majd. Mind az eszközrendszer fejlődését, mind a képzési feladatokat és a gyakorlatban való megvalósítást szeretnénk elérni. Ez a folyamat a legfontosabb, amelyhez a világ élvonalát ide kell hívni, illetve lépést tartani velük például a technológiai fejlesztésekben is, hiszen ezek előrevihetik a hazai kézilabdasportágat. 

 

Fotó: NEKA/Tompos Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában