Labdarúgás

2022.01.26. 17:54

Pörgős meccsel hangolt a Rákóczi

A szlovén NK Nafta Lendava elleni felkészülési meccsel hangolt a bajnokságra a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek izgalmas, sok helyzettel tarkított találkozón értek el döntetlent.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Nemzetközi találkozóval folytatta a felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a Kaposvári Rákóczi FC, amely a szlovén másodosztályban negyedik helyen álló Lendva csapatát fogadta a Cseri úti sportcentrum műfüves pályáján. A mérkőzésbe igen nagy lendülettel vágott bele mind a két fél, így kifejezetten pörgős, remek edzőmeccs kezdett kibontakozni. Ráadásul a gól sem hiányzott az első percekből, ugyanis egy szépen felépített támadás végén megszerezte a vezetést a Kaposvár: János Norbert húzta meg a bal szélen, majd középre adott, ahol az érkező Bíró Dominik közelről passzolt a bal alsóba. Pár perc múlva kis híján eladta ugyanezt a formát a Rákóczi, de ekkor az utolsó pillanatban mentettek a szlovének az ezúttal is jól érkező Bíró Dominik elől. A helyzetek záporoztak a folytatásban is, mind a két kapu nagy veszélyben forgott, s a kapusoknak is akadt bőven dolga. Előbb a szlovének hálóőre mutatott be bravúrt, amikor is a remek rúgótechnikával rendelkező Kálmán Szilárd szabadrúgását tolta ki a jobb alsóból. A félidő hajrájában pedig Pogacsics Krisztián is felzárkózott Aljaz Cotmanhoz. A kaposváriak NB I.-es rutinnal is rendelkező kapusa két óriási védést is bemutatott. Előbb ugyanis a jobb felsőből ütötte ki Dominik Drk tizenhat méteres, erős és pontos lövését, majd Szökörnyös Dániel középre tartó löketét is hárította. A kettő között azonban ő is tehetetlen volt, amikor is egy szöglet után Borbély Ákosról került a labda a hálóba. 

A második félidőben a kezdeti iram alábbhagyott, ami annak is köszönhető, hogy mind a két csapat számos hiányzóval vágott neki az edzőmeccsnek. A helyzetek sem záporoztak már olyan ütemben, de azért mind a két együttes előtt adódott olyan lehetőség, mely után eldönthette volt a találkozót. A kaposváriak összességében sokat profitálhattak ebből a találkozóból, amelynek első félideje a harmadosztályban ritkán látható iramban zajlott. 

– Nagyon jól mentünk bele a mérkőzésbe – fogalmazott Kálmán Szilárd, a Kaposvári Rákóczi FC próbajátékosa. – Az első harminc perc úgy alakult, ahogy azt terveztük, megcsináltuk, amit a mester kért, sok helyzetet alakítottunk ki. Ha ezeket berúgjuk, akkor nagy előnnyel mehettünk volna szünetre. A második félidőre elfáradtunk, pontatlanok voltunk, de ettől függetlenül küzdöttünk, hajtottunk.

A legutóbb Kazincbarcikán futballozó játékos hozzátette, hogy bár három gólt is szerzett a felkészülési meccsek során, még sincs teljes mértékben megelégedve a teljesítményével, de azon dolgozik, hogy egyre jobb formába kerüljön. 

– Mindkét klubnál igen sok volt a hiányzó, mi is szinte csak egy csapatot tudtunk kiállítani, de a felkészülésünknek egy tökéletes állomása volt ez a mérkőzés – mondta Boér Gábor, az NK Naftam Lendava vezetőedzője. – Küzdelmes találkozón vagyunk túl, melyen a csapat megvalósította azt, amit kértem tőle.

Kaposvári Rákóczi FC–NK Nafta Lendava 1–1 (1–1)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum. V.: Barna G. 

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Horváth F., 78. p.) – Borbély Á. (Sinkovics, 78. p.), Harsányi, Gál, Kálmán Sz. – Mayer M. (Lakatos G., 61. p.), Országh (Orsós T., a szünetben) – János N., Sinkovics (Zólyomi, 55. p.), Kondor (Jancsó, 61. p.) – Bíró D. Vezetőedző: Nagy Tamás.

NK Nafta Lendava: Cotman – Turk, Zivko, Kumer (Partlic, a szünetben), Zana (Fekete, a szünetben) – Mitja, Stare – Drk (Novák, 66. p.), Szökörnyös, Vinko – Haljeta. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Bíró D. (az 5. percben), illetve Borbély Á. (a 35. percben -öngól).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában