Labdarúgás

2022.01.17. 10:56

Remek hajrával a harmadik lett Somogy megye fociválogatottja

A harmadik helyen végzett Somogy együttese a hatodik megyei amatőr válogatottak országos nagypályás régiós tornáján, melyet Fejér megyében rendeztek meg a hétvégén. Páli Norbert vezetőedző csapata egy döntetlennel, egy győzelemmel és két vereséggel zárta a két napon át tartó megméretést, melyen öt gárda vett részt.

Molnár Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetség – két esztendő kihagyás után – is megrendezte a megyei amatőr válogatottak országos nagypályás tornáját. Az országban négy helyszínen küzdöttek meg egymással az együttesek, Somogy a Fejér megyei regionális tornán csap össze Baranya, Tolna, Budapest és a házigazda legjobbjaival. A Páli Norbert által irányított alakulat végül egy győzelemmel és egy döntetlennel a harmadik helyet szerezte meg. A győztes bejut a Balatonfüreden rendezendő négyes döntőbe, az ott első helyet elért alakulat jogot szerez majd arra, hogy részt vegyen a 2022/2023-as UEFA Régiók Kupáján. A tornán az együttesek kétszer harminc perces félidőket váltottak majd egymással. 

A somogyiak a nyitányon a budapesti amatőr válogatottal csaptak össze, s a mérkőzés végül gól nélküli döntetlennel zárult. Még szombaton a Fejér megyeiek ellen is pályára léptek Androsics Andrásék, a házigazda az első félidőben egy góllal vezetett, majd a másodikban még négyszer bevették ellenfelük kapuját. Vasárnap a baranyaiak elleni összecsapással kezdtek a somogyiak, a reggeli találkozón 4–1-es vereséget szenvedett Páli Norbert edző alakulata. Zárásként a tolnai egylet következett; a somogyiak pedig nagyot küzdve legyőzték riválisukat, így négy ponttal a harmadik helyen végeztek. 

– Úgy érzem, és a játékosok is, hogy kiváló a harmadik hely, pláne annak a tükrében, milyen kevesen voltunk – fogalmazott Páli Norbert, a Somogy megyei amatőr válogatott edzője. – Akik eljöttek, jó szinten képviselték a megyét, végig remek volt a hangulat és emelem kalapom a focistáink előtt, hiszen tizenöten vettünk részt a tornán és így sikerül négy összecsapást végigjátszanunk. S nem csak részt vettünk a megméretésen, hanem remek eredményt is értünk el. 

Páli Norbert kiemelte, jó csapatokkal mérkőztek meg, a szombatihoz képest, vasárnap még jobban teljesített a csapat, s egy jó hajrával állhattak fel a dobogó harmadik fokára. 

– Szükség van minden játékosra, ha komolyabb eredményt akarunk elérni a következő tornán, de ahhoz szükség van arra is, hogy az összes somogyi együttes partner legyen ebben – mondta amolyan zárszóként a tréner, aki a megye egyben szereplő Balatonkeresztúr edzője is. 

Eredmények 

Budapesti amatőr válogatott–Somogy megyei amatőr válogatott 0–0 

Székesfehérvár, Főnix Park. Vezette: Pekoli D. (Albert G., Rózsa Á.). 

Budapesti Amatőr válogatott: Zubányi M. – Paár E. (Kovács B. a 31. percben), Lóska Cs., Faragó M., Fehértói G. (Rézinger B. a 42. percben), Buzás G., Marczinka T., Téglás B., Haraszkó S., Koplányi G., Ambrózi Á. 

Somogy Megyei Amatőr válogatott: László Á. – Androsics A. (Ács-Gergely G. az 53. percben), Pető T., Kis P., Holoda M. (Kuti R. a 31. percben), Rituper R., Bartha M., Vető Á., Ivusza G., Horváth P., Takács D. (Babai G. a 49. percben). Vezetőedző: Páli Norbert. Sárga lap: Koplányi G. a 60. percben, illetve Pető T. a 48. percben. 

Somogy megyei amatőr válogatott–Fejér megyei amatőr válogatott 0–5 (0–1) 

Székesfehérvár, Főnix Park. Vezette: Albert G. (Farkas R., Bartis L.). 

Somogy megyei amatőr válogatott: Horváth B. – Androsics A. (Fenyvesi Sz. a 45. percben), Pető T. (Kuti R. a 31. percben), Ács-Gergely G., Kis P., Holoda M. (Ivusza G. a 31. percben), Rituper R., Bartha M., Vető Á., Horváth P. (Takács D. a 40. percben), Babai G. Vezetőedző: Péli Norbert. 

Fejér megyei amatőr válogatott: Szabó T. – Killer M. (Joó G. a 41-. percben), Zoboki Á., Meszlényi B. (Rebők I. a 42. percben), Kocsis D., Bolla B., Kindl Z., Tóth K., Bognár I. (Csiba Z. a 41. percben), Andrróczi K. (Kalácska Cs. a 41. percben), Klein M. (Pintér O. a 42. percben). Gólszerzők: Meszlényi B. 2 ( a 26. percben és a 41. percben), Joó G. 2 (a 43. percben és az 57. percben), Pintér O. az 52. percben. 

Baranyai amatőr válogatott–Somogy megyei amatőr válogatott 4–1 (2–0) 

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó. Vezette: Farkas R. (Rózsa J., Bencze A.). 

Baranyai amatőr válogatott: Győri M. – Pauk V., Varga Á., Jenei B. (Bodor M. a 31. percben), Szentes K. (Miltner Sz. a 31. percben), Kiss K., Kungl Á., Reith R. (Várda Á. a 45. percben), Ulakity M., Sziládi R. (Stefán L. a 40. percben), Koronics M. (König B. a 31. percben). 

Somogy megyei amatőr válogatott: Horváth B. – Androsics A. (Fenyvesi Sz. az 50. percben), Vető Á., Horváth P., Ács-Gergely G., Takács D., Kuti R., Rituper R. (Bartha M. a 31. percben), Holoda M., Kis P. (Horváth P. a 45. percben), Babai G. (Ivusza G. a 31. percben). Vezetőedző: Páli Norbert. 

Gólszerzők: Sziládi R. a 13. percben, Szentes K. a 28. percben, Kiss K. a 35. percben, Stefán L. az 53. percben, illetve Holoda M. a 61. percben. 

Sárga lap: Varga Á. az 50. percben, illetve Takács D. a 39. percben. 

Somogy megyei amatőr válogatott–Tolna megyei amatőr válogatott 3–2 (2–1) 

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó. Vezette: Hevesi G. (Bencze A., Rózsa Á.). 

Somogy megyei amatőr válogatott: László Á. – Androsics A., Vető Á., Horváth P., Ács-Gergely G., Ivusza G., Kuti R. (Holda M. a 48. percben), Bartha M., Horváth P., Kis P., Babai G. (Takács D. a 31. percben). Vezetőedző: Páli Norbert. 

Tolna megyei amatőr válogatott: Právics D. – Lerch M. (Simon J. a 39. percben), Tieger E., Bodó J., Baladin D., Márton E., Szeibert M., Párkányi Zs., Hetesi G., Süvöltős J., Szűcs K. 

Gólszerzők: Ivusza G. az 5. percben, Babai G. a 14. percben, Holoda M. az 50. percben, illetve Baladin D. 2 (a 15. percben és a 60. percben). 

Sárga lap: Horváth P. a 29. percben. 

 

Baranya csapata nyerte meg végül a megméretést 

További eredmények: Baranya megyei amatőr válogatott–Tolna megyei amatőr válogatott 1–0, Tolna megyei amatőr válogatott–Budapesti amatőr válogatott 1–3, Fejér megyei amatőr válogatott–Baranyai amatőr válogatott 0–3, Tolna megyei amatőr válogatott–Fejér megyei amatőr válogatott 2–1, Budapesti amatőr válogatott–Baranyai amatőr válogatott 1–2, Fejér megyei amatőr válogatott–Budapesti amatőr válogatott 2–3. 

A végeredmény: 1. Baranya megyei amatőr válogatott (4 4 0 0 8–1 7) 12 pont, 2. Budapesti amatőr válogatott (4 2 1 1 6–3) 7 pont, 3. Somogy megyei amatőr válogatott (4 1 1 2 4–11) 4 pont, 4. Fejér megyei amatőr válogatott (4 1 0 3 8–8) 3 pont, 5. Tolna megyei amatőr válogatott (4 1 0 3 5–8) 3 pont. 

 

Látványos mérkőzéseket és nagy küzdelmet hozott az öt megye focitornája

Fotó: Pesti Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában