Helyi sport

2022.06.28. 15:38

A döntőig meneteltek az Európa-bajnokságon

Ebben az évben Lengyelország, pontosabban Poznan városa adott otthont a junior korosztály számára kiírt uszonyosúszó Európa-bajnokságnak.

Klein Péter

A kontinensviadalra a magyar válogatott nagy csapattal utazott ki, melynek a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE két versenyzője, Szabó Száva Hargita és Posza Dorina is tagja volt. 
Szabó Száva Hargita először a 4x100 méteres uszonyos gyors mixváltó (Béres, Szabó, Varnyu, Lipők) tagjaként állt rajthoz és teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy hazánk váltója bejutott a döntőbe, ahol végül a Lipők, Szili, Pernyész, Béres összetételű négyes a legfényesebb, arany medált szerezte meg. A következő nap már egyéniben, fő számában, a 400 méteres uszonyos gyorsúszáson ugrott vízbe, ahol az előkelő hatodik helyet szerezte meg a döntőben. Posza Dorina újoncként próbálta ki magát az erős nemzetközi mezőnyben. Elsőként a 100 méteres búvárúszó számban szerepelt, ahol a 15. helyen zárt. Főversenyszámában, 400 méteres búvárúszáson egyéni csúcsot úszott, amivel az ötödik helyen ért célba a döntőben. A magyar nemzeti csapat tagjai összesen tizenhat érmet szereztek a poznani Európa-bajnokságon, amivel az éremtábla élén végeztek. A magyar küldöttség összesen tizenhat – tizenegy arany, három ezüst és két bronz – éremmel térhetett haza a kontinensviadalról.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában