Kerékpársport

2022.06.04. 18:00

Két percet vert a mezőnyre Ábris

Molnár G.

2019-ben rendezték meg utoljára az Orfűi Kritérium mezőnyversenyt. Az idén a Tour de Pécs-versenysorozat első és az AKESZ Kupa-sorozat ötödik futama is volt egyben a verseny. 
– A megméretés elnevezése klasszikus kritériumversenyre utal, de igazából a tó körül kijelölt 6,2 kilométeres körön kell kategóriánként eltérő távot teljesítenie a résztvevőknek, részhajrák nincsenek – tájékoztatott a Kaposvári Kerékpáros Klub SE. – A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is egyirányúsították a forgalmat, így alapvetően csak egymással kellett foglalkozniuk a sportolóknak. A különböző korcsoportokat részben szétválasztották a szervezők. 

2019-ben nagyon jól szerepelt a K3SE csapata a viadalon, ennek ellenére az idén csak két versenyzőjük indult a nagy versenyen. 
– Péter-Lichtenberger Ábrisnak az U15-ös korcsoportban négy kört, Takács Ádámnak az elitben tizen­nyolc kört kellett teljesítenie – közölte a K3SE. –Ábris nem bízta a véletlenre az eredményt, már a versenye elején a U17-es versenyzőkkel együtt megszökött, és majdnem két perc előnnyel megnyerte a kategóriát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában