Kosárlabda

2022.06.15. 10:53

Kiváló szezont zártak a Kasi kosárlabdázói

Kiváló eredményeket értek el a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola utánpótlás-kosárlabdacsapatai az elmúlt szezonban, de itt nem állnak meg, a következő idényben is szintet lépnének.

Molnár Gábor

Fotó: Lapat Lili

Megtelt a kaposvári körcsarnok ifjú kosárlabdázókkal és szüleikkel hétfőn este, szezonzárót tartott ugyanis a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabda szakosztálya. 
Fekete Ádám, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója beszédében köszönetet mondott, többek között, a szülőknek, akik nap mint nap áldozatot hoztak és hoznak azért, hogy gyermekeik ott lehessenek az edzéseken. Elismerően szólt az edzők – összesen tizennyolc tréner foglalkozik a sportolókkal – és az ifjú kosárlabdázók munkájáról és azokéról is, akik lehetővé tették azt, hogy zökkenőmentes legyen a munka a Kasinál. 

– Közel kétszáz gyermekkel vágtunk neki a bajnokságnak, a tavalyi, pandémiás év után sikerült újra feltölteni a kereteket, ami azt jelentette, hogy tizenhat együttesünk vett részt a pontvadászatokban – mondta Szőke Balázs, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabda szakosztályvezetője. – A junior- és a kadettcsapataink a kiemelt bajnokságban szerepeltek, illetve az U14-es A és B egyletünk a serdülő főtáblára jutott és az U12-eseket emelném még ki, akik kiharcolták a jogot arra, hogy ott lehessenek a Sopronban megrendezett dzsemborin. Reálisan nézve ezek az eredmények benne voltak a pakliban, tehát elvártuk ezeket a fiúktól. Csak egy pici plusz hiányzott ahhoz, hogy esetleg fényesebb érem kerüljön a serdülők nyakába. Az idősebb korosztályokban pedig több sérülés is hátráltatta a munkát. 

Ideális körülmények között készülhettek fel a kasis kosárlabdázók az előttük álló kihívásokra. 
– A tárgyi eszközök adottak, itt a körcsarnok, benne a konditerem, s rehabilitációs központ is segíti a sportolóinkat, ahogy sportpszichológus és az egyéni képzések is – hangsúlyozta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabda szakosztályvezetője. – Azaz minden feltétel megvan ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni, így nagy a felelőssége az edzőknek. 
Szőke Balázs kiemelte, mindig jobbat akarnak, így nem dőlnek elégedetten hátra. – A következő szezonban szeretnénk még jobb teljesítményt nyújtani és egy szintet feljebb lépni. 

Az eseményen minden csapat elismerésben részesült, s minden edző tartott egy rövid összegzőt a mögöttünk hagyott idényről. Az év edzőjének Csapó Gábort választották meg, a kiváló szakembert, a kitűnő munkájának elismeréséül, felkérték a kiválasztó-képző program 2010-es korosztály motivációs táborába edzőnek. 

Fotó: Lapat Lili

Címkék#KASI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában