Somogyiak egymás ellen

2022.09.29. 11:52

A Siófok KC nyerte meg a megyei kézirangadót

MW

Fotó: Nemeth_Levente

Fontos rangadók után veretlenül, három mérkőzésen szerzett öt ponttal várhatja a folytatást a kézilabda NB II.-ben a Siófok KC, mely idegenben, az eddig hibátlan balatonboglári NEKA-tól hozta el a pontokat.

NB II., nők – Dél-Nyugat, harmadik forduló

NEKA U22–Siófok KC U22 25–27 (10–14)
Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok. V.: Erdélyi M., Kertész B.
NEKA U22: Hornyák A., Horváth Sz. (kapusok) – Mihály H. 2, Mentes J. 3, Mórocz F. 1, Zakor Á., Fazekas V. 1, Pónya R., Kapu Zs. 5, Katona L., Bali B. 1, Szebeni D. 2, Keceli-Mészáros R. 5, Molnár F., Sipos A. 3, Kriston K. 2. Vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd.
Siófok KC: Krasznai Júlia (kapus), Berényi Kíra 2, Pelyva Zsanett, Wutschi Veron, Ficsor Zsófia 2, Ficsor Nóra 6, Kocsis Szilvia 3, Kolumbán Kíra, Baranyi Dorottya 6, Bakacsi Lilla 3, Kertész Mónika, Teplán Korina 1, Rákos Róza 1, Tóth Roxán (kapus), Karé Kamilla 3. Vezetőedző: Vers Ákos.
Hétméteresek: 7/5, illetve 8/5. Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.

Az eredmény alakulása
3. perc: 2–2, 8. perc: 5–6, 15. perc: 6–8, 20. perc: 8–11, 26. perc: 9–12, 33. perc: 11–15, 40. perc: 15–18 48. perc: 21–21 56. perc: 24–25.

Fotó: Németh Levente


– Játszott mindenki, végre szoros mérkőzésen gyakoroltunk – nyilatkozta a Nemztei Kézilabda Akadémia hivatalos honlapján, a neka.hu-n ifj. Kiss Szilárd vezetőedző. – Az ifjúsági és a serdülő korosztály között van különbség, de majdnem sikerült ezt eltüntetni. A fejlődés egyik fontos útja a megfelelő mérkőzés inger, úgy érzem, ez ma megvolt.

– Ez a győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér – fogalmazott Vers Ákos vezetőedző a siofokkc.hu-n. Mentünk előre, hajtottunk és végig akarattal kézilabdáztunk, aminek meg is lett az eredménye. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel kiléptünk a gödörből, és átszakadt az a bizonyos gát, amit az ifjúsági bajnokság eredménytelen rajtjával magunk elé építettünk.

November 4-én rajtol a 2022-es hármas rendezésű (Szlovénia, Észak-Macedónia, Montenegró) női kézilabda Európa-bajnokság, melyen részt vesz a Siófok KC több játékosa és mestere is ot lesz. Uros Bregar a szerb válogatott szövetségi kapitányaként Dánia, Svédország és Szlovénia ellen készíti fel csapatát.
Újra címeres mezt ölthet magára Tamara Mavsar,  ahogy Marina Rajcic is, aki a társházigazda Montenegró hazai edzőtáborán vesz részt. A Balaton-parti együttes beállósa, Hawa N’Diaye a szenegáli csapattal készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában