Labdarúgás

2022.09.10. 10:38

Az idegenben nyeretlen az otthon veretlen ellen

Utolsó erőpróba következik a háromhetes bajnoki szünet előtt, a hazai pályán veretlen BFC Siófok a vele azonos ponttal és rúgott góllal álló, idegenben még nyeretlen Tiszakécskét fogadja vasárnap 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

A legutóbbi szezonban oda-vissza verte a tiszakécskeieket a BFC Siófok, amelynek mezét Horváth Péter ezúttal a százhuszonötödik bajnokin öltheti magára. 

Remélhetőleg győzelemmel ünnepelhet, ám ezt nem lesz könnyű kivívni, mert ez már egy másik Tiszakécske, nem az előző bajnokságban látott. A nyáron kilenc labdarúgót szerződtettek, köztük olyan támadókat, mint a diósgyőri Horváth Zoltán vagy az angyalföldi Balatji, illetve a korábban Siófokon is megfordult Zamostny, aki két góllal a csapat házi gólkirálya. Nemcsak utóbbinak van balatoni kötődése, hanem a bal oldali védő Farkasnak, illetve a támadó Vólentnek is. Az esélyek persze a balatoniak mellett szólnak, akiknek saját közönségük előtt három győzelem (a Diósgyőr, a Nyíregyháza és a Haladás ellen) és egy döntetlen (a Szeged ellen) a mérlegük, ráadásul mindössze két gólt kaptak négy bajnokin a Révész utcában. 

Visinka Ede tanítványai ezzel szemben nyeretlenek vendégként, hiszen sorrendben kikaptak az újonc Kozármisleny otthonában (1–3), ikszeltek Csákváron (1–1), majd vesztettek Győrben (0–2). Nem a legjobb mutató, viszont egy nullára hozott Haladás elleni győzelemmel (2–0) a hátuk mögött érkeznek Siófokra, amely a vasi tréner Németh Szabolcs állásába került. 

– Minden mérkőzésen igyekszünk a maximumot kihozni magunkból – mondta a tréner a siker után. – Egyelőre ez ilyen hideg-meleg sajnos, de ha a jó formánk állandósul, akkor stabilan játszhatunk majd az elkövetkező időszakban, és nemcsak itthon, hanem idegenben is. 
A stabilitás valóban nem jellemzi Zamostnyékat, hiszen felváltva követik egymást a sikerek és a vereségek, remélhetőleg nem Siófokon fordul meg a folyamat és marad ez a hideg-meleg állapot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában