Tehetséges sporik

2022.11.23. 10:35

Most gól, vagy nem gól? A VAR-busz titkai a Puskás Arénában

Sonline

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága Budapesten rendezte meg a Győri László Országos Talent Napot, melyre a Somogyban működő tehetséges játékvezetők, a Puhl Sándor Akadémia hallgatói, valamint egy megyei vezető kapott meghívást. A szakmai napon a megyei sporik egy stadiontúrán bejárhatták a Puskás Arénát, megnézhették a VAR-buszt, kipróbálhatták a felszerelését, majd profi játékvezetők tartottak előadásokat.
 

 


Az elméleti részt az élvonalban működő FIFA játékvezetők közül Berke Balázs nyitotta meg, aki a nyilvánvaló gólhelyzetek és az ígéretes támadások elhatárolásáról tartott előadást. Őt Bognár Tamás követte egy erőnléti, a játékvezetők fizikai felkészüléséről szóló prezentációval. Vad II. István a játékvezető kapcsolatairól és kommunikációjáról szólt, míg Albert István az asszisztensek és a játékvezetők közötti együttműködésről osztott meg hasznos tapasztalatokat, ismereteket.
A nap zárásaként a több mint háromszáz játékvezető megnézte a Magyarország–Görögország válogatott-mérkőzést, mely házi feladatot is tartogatott, hiszen beszámolót kell készíteniük a találkozóról.
A somogyi talent-keretbe azok a fiatalok kerülnek be, akik több mint egy éve tettek sikeres alapfokú játékvezetői vizsgát, és szeretnének minél magasabb szintre jutni a játékvezetés világában. Az MLSZ Somogy megyei Játékvezetői Bizottsága 2023 januárjában indítja a következő alapfokú játékvezetői tanfolyamot. Melyre már lehet jelentkezni a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon. A tanfolyamot elvégzők tavasszal már megyei mérkőzéseken működhetnek, és 2024-ben akár a talent-keret tagjaiként a Győri László Országos Talent Naphoz hasonló különleges programokon is részt vehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában